bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Що робить Україна для своїх громадян/ок, які проживають в Криму?
24.02.2015

У минулому році Україна отримала багато нових викликів, на які потрібно дати відповідь, щоб не припинити існування. Такими викликами стали не тільки зовнішні фактори: військове вторгнення, анексія частини території нашої держави, а й спроможність провести реформи для подолання внутрішніх проблем, які роз’їдають нашу країну зсередини. Однією з них є впровадження реформи надання адміністративних послуг.

Після анексії Криму для Херсонської області ще одним викликом в контексті цієї реформи стало забезпечення прав на отримання адміністративних послуг особами, які залишились громадянами України. Це значно збільшило навантаження на органи влади. Наприклад, тільки органами Державної міграційної служби України в області громадянам, які проживають на тимчасово окуповані території, було надано за останній період більше 9 тис. послуг.

У цьому виданні МО «Нової генерації» (м. Херсон) пропонується ознайомитись з результатами моніторингу надання адміністративних послуг жителям Криму на території Херсонської області. Перша частина присвячена методології проведення моніторингу та сучасним особливостям роботи з даною групою респондентів. У другій частині представлений загальний аналіз нормативно-правової бази та опис системи надання адміністративних послуг в Херсонській області, статистика, основні здобутки та проблеми. У третій частині наведені думки експертів та громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території АР Крим. У четвертій частині, на основі проведеного моніторингу та врахування пропозицій представників органів влади та громадян, запропоновані рекомендації для поліпшення ситуації у сфері надання адміністративних послуг на території Херсонської області.

Видання розраховане на працівників уповноважених органів влади, які є суб’єктами надання адміністративних послуг в Херсонській області, представників громадських організацій та ЗМІ, а також на широке коло зацікавлених осіб.

Звіт можна завантажити за цим посиланням 

http://socioprostir.org.ua/index.php/ua/novini/item/398-uvaha-zvit-za-rezultatamy-monitorynhu-shchodo-nadannia-administratyvnykh-posluh-v-khersonskii-oblasti-hromadianam-ukrainy-iaki-prozhyvaiut-v-krymu

Проект «Вдосконаленняорганізації надання адміністративних послуг для жителів АР Крим на території Херсонської області» реалізує МО «Нова генерація» у партнерстві з БО «Фонд громади міста Херсон «Захист» (м. Херсон) за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії, Європейського Союзу та Програми розвитку ООН в Україні.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.