bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбувся семінар «Організація доступу до публічної інформації в органі влади»
11.02.2015

6 лютого в місті Львові пройшов семінар “Організація доступу до публічної інформації в органі влади” за участі представників органів місцевого самоврядування та органів державної влади Львівщини з питань впровадження Закону України “Про доступ до публічної інформації”.

У відкритті семінару взяв участь заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Підлісний, який наголосив на важливості удосконалювати розпочатий три роки тому процес впровадження практик відкритості органів публічної влади.

Ольга Сєдова (Рада Європи) — поділилась планом подальшої роботи в сфері доступу до інформації. Тренери опрацювали з учасниками правила застосування “трискладового тесту”, співвідношення Закону України “Про доступ до публічної інформації” та Закону України “Про захист персональних даних”. Також Центром політичних студій та аналітики були представлені результати моніторингу відкритості органів місцевого самоврядування та органів влади на прикладі Львівської області. Експерти змоделювали проблемні ситуації, що найчастіше виникають при виконанні Закону, та разом з відповідальними за впровадження Закону “Про доступ до публічної інформації” в органах публічної влади проаналізували їх. Учасники семінару також отримали методичні рекомендації експертів щодо організації доступу до публічної інформації  у органі влади.

Організатори семінару висловлюють подяку ЛОДА, а саме Дмитру Архиповичу — завідувачу сектору забезпечення доступу до публічної інформації, та Департаменту інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю, за неоціненну допомогу в оргазізації заходу.

Семінар проходив в рамках другого етапу проекту «Навчання державних службовців виконанню норм Закону України «Про доступ до публічної інформації» в Україні». У співпраці з Секретаріатом Кабінету Міністрів України, Державним комітетом телебачення та радіомовлення України і Секретаріатом уповноваженого з прав людини за підтримки проекту Ради Європи «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі» (за фінансового сприяння Уряду Канади)

Контакти

  • lawngo.net

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.