bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Став відомий коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель у 2015 році
19.01.2015

Щорічно, і 2015 рік не є виключенням, на виконання статті 289 Податкового кодексу України передбачається проведення індексації нормативної грошової оцінки земель, яка використовується для визначення розміру земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності.

Закон України від 28.12.2014 № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України у зв’язку із податковою реформою» змінив порядок індексації нормативної грошової оцінки земель.     

Так, з 1 січня 2015 року коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель прямо залежить від індексу споживчих цін за попередній рік.

Державне агентство земельних ресурсів України листом від 14 січня 2015 року за № 6-28-022-215/2-15 інформувало Державну фіскальну службу України, обласні та Київську міську державні адміністрації, Головні управління Держемагентства в областях і місті Києві, що коефіцієнт індексації  нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь, земель населених пунктів та земель несільськогосподарського призначення станом на 1 січня 2015 рік за 2014 рік склав 1,249. Це означає, що база оподаткування земельним податком та орендною платою за земельні ділянки державної та комунальної власності у 2015 році в порівнянні з 2014 роком зросла на 25 відсотків.

Нагадаємо, що коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель застосовується кумулятивно залежно від того, у якому році проведена така оцінка.

Витяг з державного земельного кадастру про розмір нормативної грошової оцінки окремої земельної ділянки видається територіальними органами Держземагентства.

Контакти

  • Асоціація платників податків України
  • м. Київ, вул. Артема, 60
  • http://appu.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.