bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Завершилася психологічна частина програми «Через допомогу тим, хто допомагає, до нужденних»
27.12.2014

20 грудня  2014 року завершилася психологічна частина програми «Через допомогу тим, хто допомагає, до нужденних», організованої  громадською організацією «Академія розвитку гуманітарної освіти» м. Кременчука, в рамках проекту «Спільне майбутнє українського суспільства після Майдану. Сприяння взаємопорозумінню і співпраці в превенції конфліктів» організованого  Інститутом по міжнародній співпраці Ассоції народних університетів Германії (DVV Internanional) та громадською організацією Інформаційно- дослідницький центр «Інтеграція та розвиток»  за підтримки Міністерства іноземних справ Німеччини. Цей захід проводився  для волонтерів, представників громадських організацій та працівників місцевого самоуправління міст Кременчука, Комсомольска, Світловодська, що займаються допомогою вимушеним переселенцям.

Психологічна частина тренінгів складалась з трьох частин по 2 дні,  котрі плавно перетікали один в один і доповнювали попередній.

Перелік психологічних тренінгових блоківнаступний:

- «Емоційне вигорання. Профілактика, корекція, попередження» - 21-22 листопада 2014 року. Над тренінгом працювали – Євгенія Крисіна та Віталія Дробот .;

- «Методи вирішення конфліктів без переможців та переможених» -  5-6 грудня 2014р. Над тренінгом працювали – Шараз Світлана та Підуст Олена;

- « Супервізія вирішення конфліктів. Види груп, методи створення груп самодопомоги та керування ними» - 19-20 грудня 2014р. Над тренінгом працювали -  Шараз Світлана та Підуст Олена.

Велику допомогу в проведенні останніх двох тренінгів надала нам директор Комсомольського міського територіальний центру соціального обслуговування  «Калина» Бабич Лідія Василівна, яка рецензувала роботу тренерів та виступала на тренінгах. ЇЇ знання та досвід роботи з надання допомоги обездоленим дуже знадобився нашим волонтерам.

Учасники тренінгового курсу, що займаються допомогою вимушеним переселенцям,  підвищили та розширили свої знання, щодо причин появи, симптомів,стадій розвитку та методів профілактики  синдрому емоційного вигорання, видів конфліктів та методів  їх вирішення без переможців та переможених,та мали змогу відшліфувати навики завдяки проведенню супервізії, познайомилися з  методами створення та ведення груп самодопомоги.

На основі проведених тренінгів складено посібник «Помічник Волонтера», котрий містить всю теоретичну інформацію та практичні рекомендації по проведених тренінгах.

Програма тренінгів на цьому не завершилась. В січні планується провести тренінг по правовим основам волонтерської діяльності. Також плануємо проведення підсумків всього курсу на круглому столі. Де чекаємо побачити не тільки волонтерів, що працюють з переселенцями, але й тих хто допомагає нашим військовим на передовій.

Контакти

  • Керівник проекту - Іван Скибиляк
  • (067)4087085

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.