bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Запоріжжі відбувся інформаційний форум-баркемп
27.12.2014

форум-баркемп з контрпропаганди15 грудня до Запоріжжя на відкритий форум-баркемп з розвитку інформаційного простору та контрпропаганди в Україні з’їхались медійні та громадські діячі з усіх куточків нашої країни. 
 
Протягом дня учасники й учасниці заходу вчилися якісним вдалим ініціативам, обмінювались досвідом, планами та думками. 
Розбирали присутні як самі поняття внутрішнього та зовнішнього інформаційних просторів, так й їхні складові та взаємодії. Не залишилися поза увагою й методи та чинники позитивного й негативного впливів на ці самі складові як з боку держави, так і внутрішніх із зовнішніми факторів, таких як чорний піар, “жовтуха” та “джинса”, цензура, кібер- та звичайна злочинності, вигадані та підставні суди й ситуації, псування серверів, обладнання й засобів трансляції та ретрансляції як по відношенню до окремих осіб як з числа журналістів, так і не журналістів, місцевої чи національної влади, так і країни в цілому. 

Звісно ж, не забули й про позитив, а саме - якісне ненав’язливе розповсюдження корисної потрібної проукраїнської інформації, розширення аудиторії інтернет-ЗМІ, покращення ситуації в зовнішньому та внутрішньому проукраїнському й українському інформаційних полях шляхом підготовки й само-підготовки кваліфікованих піарщиків, журналістів, майстрів з SEO та промо-менеджерів з можливістю подальшого взаємовигідного об’єднання онлайн й офлайн життів й інформаційних просторів на добробут України. 
 
форум-баркемп з контрпропагандиПіднімали форумчани й теми пропаганди й контрпропаганди, можливості використання власних ідей та вже розповсюдженої негативної проросійської та/чи антиукраїнської інформації й матеріалів на користь України шляхом невеличких маніпуляцій, висміювання та позитивної подачі спростувань “кісельовщини”. 
Не забули й про “регулятори правди” - власні незаангажовані сайти та блоги, ютуб-канали й інформаційні “монстри”, такі, як Вікіпедія. 
 
Та окрім теоретичних годин були в учасників й учасниць і практичне заняття - всім присутнім було запропоновано протягом двох годин вийти на вулицю для створення проукраїнських матеріалів з подальшим їхнім розповсюдженням через інтернет. Героями цих матеріалів стали як звичайні дорослі та малі пересічні мешканці та гості Запоріжжя, так і керівники профільних департаментів і Самоборони Запоріжжя. 
Потім, шляхом загальної презентації власних напрацювань, ці матеріали було розповсюджено по електронках провідних місцевих, регіональних та національних ЗМІ та розміщено на власних і партнерських інтернет- порталах та сайтах. 
 
Створювали ж ці матеріали форумчани - мешканці та діячі з Сєвєродонецьку, Миколаєва, Запоріжжя, Дніпропетровську, Києва, Луцьку, Одеси, Херсону та Харкову.

Форум-баркемп було організовано молодіжною організацією “Наше щасливе життя” (Олександр Кахай) за підтримки Учбово-методичного центру захисту прав людини (HRTC), Національного фонду підтримки демократії (NED) та Посольства США в Україні. 

Контакти

  • (063)615-25-80

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.