bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Справа про приховування генплану у Європейському суді
11.11.2014

Східноукраїнський центр громадських ініціатив продовжує боротися за доступність генеральних планів українських міст з допомогою Європейського суду з прав людини. Тепер за приховування Генплану у Євросуді відповідатиме міська рада Львова. Громадські активісти вимагаютьвід судувизнати неправомірним засекречування головного містобудівного документа міста Лева.

У рамках моніторингу доступності містобудівної документації громадська організаціянаправила до органу міського самоврядування інформаційний запит ще 5 років тому.Активістизверталися до міськради з проханням надатидля ознайомлення графічну частину документа. У відповідьміська рада запропонувала ознайомитися із запитуваними матеріаламиу проектному інституті, який розробляв Генплан. Ненадання запитуваної інформації Центр оскаржив в суді, але домогтися справедливості у системі українського судочинства активістам не вдалося.

«Типовими є випадки, коли добитисяоприлюднення генплануукраїнського містабез звернення до міжнародних інстанцій, неможливо.Це абсурдна по своїй суті ситуація, адже генплан – це документ, що регулює найважливіші питання розвитку міста і саме тому має бути доступним для всіх громадян. Аби виправити цей абсурд намвкотредоводитьсяподаватискаргудоЄвропейськогосуду з прав людини. На цей раз проти Львова»,- коментує ситуаціюголова Східноукраїнського центру громадських ініціативВолодимир Щербаченко.«Сподіваємося, що суду Стразбурзі, на відміну від українськихсудів, змусить Українську державузабезпечити доступність генпланів міст для громадян», - підсумовує активіст.

Детальніше про ситуацію з доступністю Генерального плану Львова можна ознайомитись тут - cityplan.in.ua/cities/view/22

***

Східноукраїнський центр громадських ініціатив здійснює діяльність спрямовану на забезпечення доступності генпланів для громадян у рамках проекту «Через моніторинг та адвокацію – до законних судових рішень у справах щодо доступу до публічної інформації» за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) та Міністерства закордонних справ Данії.

Контакти:

Східноукраїнський центр громадських ініціатив (totalaction.org.ua)

https://www.facebook.com/totalaction.org.ua

e-mail: [email protected]

Контакти

  • Східноукраїнський центр громадських ініціатив
  • e-mail: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.