bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбувся круглий стіл «Миколаївцям - ефективні і людяні місцеві бюджети»
06.11.2014

5 листопада 2014 за круглим столом у конференц-залі готелю «Миколаїв» представники об’єднань громадян, місцевого бізнесу, ЗМІ, міської та обласної влади визнали, що без контролю громадськості, змін у владі не буде. Також «Фонд розвитку м Миколаєва» (ФРГН) представив можливості навчальної, грантової та методичної підтримки для об’їденими громадян (громадських організацій, благодійних фондів, органів самоорганізації населення) та бізнесу в рамках свого річного проекту «Місцеві бюджети під контроль громад» (донор - NED ). У тому числі, триденну школу 16-18 грудня і новий конкурс мікро-грантів «Солідарні дії об’єднань громадян та місцевого бізнесу для ефективних бюджетів м Миколаєва та Миколаївської області». 

Задаючи тон дискусії, глава ФРГН Михайло Золотухін відзначив: «Де -ми, а де міський бюджет. Бюджетний процес в Миколаєві не став зрозумілим для всіх громадян. І як наслідок, городяни не бачать перспектив свого впливу на пріоритетність та ефективність витрат своїх податків місцевими депутатами і чиновниками. Місцевий бізнес бажає ефективності використання своїх податків. Також поки немає дієвого механізму громадського контролю ефективності виконання місцевих бюджетних і цільовихпрограм.

Занадто вузька інформація дається городянам, як про формування міського бюджету, так і про його виконання.Вперше за багато років мер Миколаєва Юрій Гранатуров не забезпечив доведення і обговорення інформації пр виконання бюджету міста за першу половину 2014 року.

 Начальнику правління фінансів департаменту ЖКГ Ірина Кузьменко дала уявлення про те, як формується бюджет департаменту. Багато хто вперше дізналися, що, наприклад, звіт про виконання департаментом свого бюджету подається на сайті www.0512.com.ua по-квартально. Хоча не цілком ясно, чому це не робиться на офіційному сайті Миколаївської міської ради, який утримується зарахунок бюджету міста.

Багато нарікань прозвучало на круглому столі на адресу реалізації електронного управління. Нинішній мер на словах підтримує цей напрямок, але не більше: виконком оголосив тендер на розробку проекту програмного забезпечення електронного документообігу, розкриття тендерних пропозицій намічено на 14 листопада цього року. Попередній тендер на закупівлю прикладного програмного забезпечення електронного документообігу скасований у зв’язку з «відсутністю подальшої потреби у закупівлі товару / послуги»!?.

Але от питання:

1.Якщо переможець нового тендеру буде визначений,то як він зможе в кращому випадку за місяць розробити проект програмного забезпечення е-документообігу миколаївського виконкомувідповідно до стандартів ISO-9001, які в нашому виконкомі так і невпроваджені. І яка вірогідність впровадження в 2015 р зазначеного проекту, за який будуть заплачені гроші миколаївських платників податків? Чи не стане він черговою дорогої декларацією намірів?

2.Якщо тендер знову скасують. То не є дана робота виконкому черговою імітацією руху у напрямку до е-управлінню. (За результатами проведення ще одного тендера у вересні цього року виконком закуповуватиме наймогутніший копіювальний апарат вартістю 114& тис грн).

 У зв’язку наміченим процесом децентралізацією влади у нашого дотаційного міста грошей буде менше, а турбот- більше.І тому кожна бюджетна затрата повинна бути економічно виправдана. Чи не є вищезгадані тендера звичайним розбазарюванням бюджетних коштів?

Отже у миколаївських громадських працівників є великий майданчик для діяльності. Оскільки дозволити собі розкіш і далі не контролювати бюджет-чревата появою нових «золотих батонів».

Прес-служба ММГО«Фонд розвитку міста Миколаєва» www.frgn.mk.ua

Контакти

  • (0512)47-38-79

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.