bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Оголосили переможців конкурсу «Відкрите місто»
23.10.2014

Фонд Східна Європа оголосив переможців конкурсу «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади».

Усього на конкурс надійшло 32 заявки з 17 областей України. Всі заявки пройшли ретельну оцінку експертної комісії, що складалася з незалежних кваліфікованих спеціалістів у дотичних до проекту галузях. Рішення про підтримку проектів були прийняті комісією на основі рейтингу заявок та експертного обговорення. Крім того, були враховані результати голосування користувачів сторінки проекту в ФБ за те, щоб проект був реалізований саме в їхньому місті.

Таким чином, переможцями конкурсу стали громадські організації з міст Чернівці, Черкаси, Ужгород, Суми та Новояворіськ:

• Товариство «Український Народний Дім в Чернівцях» (сума гранту – 99 200 грн)
• Черкаська обласна організація Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «ОПОРА» (сума гранту – 86 280 грн)
• Молодіжний ініціативний центр «За професійну діяльність» (м. Ужгород) (сума гранту – 96 254 грн):
• Громадська організація «Громадське бюро «Правозахист» (м. Суми) (сума гранту – 69 640 грн)
• Громадська спілка «Агенція місцевого економічного розвитку Яворівщини» (м. Новояворівськ Львівської області) (сума гранту – 65 225 грн)

Крім того, 21 жовтня для громадських організацій-переможців конкурсу був проведений установчий семінар. Окрім громадських організацій у ньому взяли участь представники міських рад Тернополя та Кузнецовська (Рівненська область), де міська влада виявила зацікавленість у приєднанні до проекту. На зустрічі партнери ознайомилися з завданнями проекту, можливостями платформи www.opencity.in.ua, обговорили першочергові кроки, необхідні для ефективного початку роботи.

Очікується, що протягом місяця ці організації, керівники відповідних міських рад та Фонд Східна Європа укладуть тристоронні Меморандуми про співпрацю в реалізації проекту. Після цього регіональні партнери, які модеруватимуть ресурс «Відкрите місто» у своїх містах, забезпечать навчання для відповідальних співробітників міських рад та комунальних підприємств та проведуть інформаційну кампанію серед місцевих мешканців, заохочуючи їх ставати активними користувачами ресурсу. Також регіональні партнери координуватимуть ініціативи, спрямовані на вирішення місцевих проблем шляхом самоорганізації громадян та залучення позабюджетних ресурсів.

Про проект «Відкрите місто»

В рамках проекту створено геоінформаційний веб- ресурс www.opencity.in.ua, на якому користувачі можуть відзначати та описувати конкретну проблему їхніх громад. Повідомлення спрямовуються до відповідного управління міської ради. Користувачі мають змогу відслідковувати, в якому статусі перебуває їх повідомлення та які кроки щодо усунення проблеми прийнято. Партнери Фонду Східна Європа – громадські організації з пілотних міст – налагоджують ефективну співпрацю з органами місцевої влади, модерують роботу ресурсу в їхньому регіоні, інформують і навчають громадян користуватися системою.

Проект «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади» спрямований на запровадження інноваційних механізмів участі громадян у вирішенні місцевих проблем, налагодження результативної співпраці громадян і органів місцевої влади, активізацію самоорганізації громадян. Проект реалізується Фондом Східна Європа за підтримки Фонду Ч.С. Мотта (США). Енергетична компанія ДТЕК надала фінансову підтримку для поширення проекту на міста своєї діяльності.

Контакти

  • www.eef.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.