bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Зменшення проявів дискримінації за ознаками статі
02.10.2014

Досить часто можна почути про те, що молода мама не може знайти роботу, чи історії жінок, які не можуть працевлаштуватися, адже роботодавці мають побоювання стосовно того, що скоро жінки захочуть йти в декрет і доведеться виплачувати декретні кошти. Найчастіше роботодавець робить вибір на користь працівника чоловічої статі, оскільки він не буде брати лікарняні разом із дитиною, не піде в декретну відпустку тощо. Проблема прояву дискримінації за гендерною ознакою є актуальною в наш час. Ще в далекому 1980 році Україна ратифікувала Конвенцію «Про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок». З тих пір в Україні змінилося безліч влад, повністю переформатовано політичну систему та форму правління, але ситуація щодо протидії дискримінації відносно жінок стала не набагато кращою.

Починаючи з 2000 року, в Україні відбуваються позитивні зміни щодо зменшення проявів дискримінації за ознакою статі. Так, у 2001 році прийнято Закон України «Про попередження насильства в сім’ї», у 2005 році прийнято Закон України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків». Проте це так і не вирішило проблем із дискримінацією за ознакою статі. Саме тому Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги успішно реалізує проект «Посилення правових можливостей гендерно-дискримінованих груп». Цей проект розпочатий з червня 2014 року та націлений на подолання дискримінації при влаштуванні на роботу, в розмірі оплати праці, подолання насильства в сім’ї та наданню безоплатної правової допомоги з цих питань.

В Україні створюються чотири Центри протидії дискримінації за  ознакою статі в таких містах:

м. Хмельницький (на базі ХОГО “Подільської правової ліги”)

м. Чернігів (Чернігівський громадський комітет захисту прав людини)

м. Павлоград Дніпропетровської обл. (БО ”Горєніє”)

м. Рівне (РОГО “Комітет виборців України”)

У разі, якщо у Вас виникло питання правового характеру, пов’язане з проявом дискримінації за гендерною належністю, не зволікайте, звертайтеся в Центри протидії дискримінації, де юристи нададуть Вам якісну правову допомогу.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.