bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Учні та студенти Донеччини залучилися до підтримки учасників АТО
30.09.2014

  У Донецькій області з ініціативи членів Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Студентське братство», які навчаються у Донбаському державному педагогічному університеті, розпочалася акція «Діти Донеччини – воїнам АТО». Учасниками цієї акції стали учні шкіл, гімназій, ліцеїв Донеччини.

Студентки педуніверситету Марія Середа, Катерина Пиріг, Євгенія Кравцова та інші організували уроки малювання у школах, на яких свої побажання захисникам України оформили діти з 3 по 6 клас. Крім того, активісти Учнівського братства виготовили імпровізовані медалі захисникам Вітчизни. Усе це було вручено бійцям Національної Гвардії та Збройних сил України. Як розповів журналістам 19-річний солдат Андрій, мобілізований з Одеси, дитячий малюнок віднині він носитиме під бронежилетом як оберіг.

У Слов’янську та Краматорську учасники молодіжної акції «Діти Донеччини – воїнам АТО» також пофарбували захисні протикомулятивні екрани до БТРів, які були встановлені вінницькими волонтерами. Захисні екрани не входять в затверджену технологію виробництва та ремонту БТРів, і видатки на їх фарбування також не включено у перелік передбачених статей витрат у військових структурах. Тому фарбування (включно із закупкою фарб) силами учнів та студентів стало окремим волонтерським внеском у підтримку учасників АТО.

Навдовзі після отримання дитячих малюнків та пофарбування першого БТРу українські військові двічі допомогли ВМГО «Студентське братство» з транспортом. На молодіжну акцію з підтримки біженців у Святогірську активістів Учнівського та Студентського братств було доставлено на транспорті штабу АТО. А членам Учнівського братства після просвітницького заходу у сільській школі, де дітей-біженців вдвічі більше за місцевих, навіть пощастило проїхатися дорогою до міста на бронетранспортері, який вони фарбували напередодні. 

Уроки малювання на тему «Мої побажання українському солдату» активісти Студентського братства проводять для молодших і середніх класів. В тих же школах для старшокласників організують «уроки волонтерства і громадської активності», на яких вмотивовані прикладами однолітків учні записуються в ряди волонтерів МГО «Учнівське братство».

Акції місцевих осередків Студентського братства у Донецькій області, спрямовані на підтримку учасників АТО, були відображені в сюжетах «5» каналу, ТРК «Україна», ТК «Донбас», ТК «С-ПЛЮС». Це найкраще розвіює міф про те, що серед мешканців Донбасу немає підтримки єдності України.

 

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.