bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Необхідні кроки боротьби лучан для перемоги у енергетичній війні країни
12.09.2014

В умовах загальнодержавної енергетичної кризи невідкладним є питання впровадження енергозберігаючих заходів, як на рівні квартири, так і в межах усього будинку. Експерти підрахували, що через неефективне використання енергії кожна сім’я в рік витрачає зайвих 2500 грн., тоді коли прості кроки економії можуть вберегти як бюджет сім’ї, так і суттєво посприяти попередженню енергетичної кризи в країні.

У четвер, 11 вересня 2014 року у м. Луцьку відбулось чергове засідання Ради голів ОСББ у м. Луцьку на тему «Дії ОСББ та мешканців в умовах можливої енергетичної кризи 2014-2015».

Учасниками зустрічі стали: Роман Бондарук – голова Ради голів ОСББ м. Луцька, Петро Лавринюк – голова Волинської обласної Ради голів ОСББ, Юлія Сабатюк – голова Асоціації ОСББ «Лучани», Олег Данищук – ст.інспектор ПАТ «Волиньобленерго», Ірина Лупікова – начальник відділу збуту ЖКП «Луцьктепло», Сергій Шкода - директор ПП «Бош-тепло» та голови ОСББ м. Луцька.

«Кожен лучанин сьогодні має знати і розуміти, які кроки необхідно зробити для того, щоб вберегти свою сім’ю від зайвих витрат і попередити можливі негативні наслідки. Для прикладу, в умовах зниження температури подачі тепла мешканці квартир купуватимуть прилади, що зможуть їх зігріти. В час економічної кризи попитом користуватимуться теплоносії низької цінової пропозиції, і не кожен замислюватиметься над тим, що купуючи такі прилади – ми піддаємо серйозній небезпеці увесь будинок. По-перше, електричні мережі будинку не розраховані на таку напругу, по-друге – такі прилади є вогненебезпечними», - говорить Петро Лавринюк, Голова Обласної Ради голів ОСББ.

«Ми, як голови ОСББ кожному мешканцю нашого будинку маємо роз’яснити, які заходи з енергозбереження не принесуть шкоди, а лише сприятимуть економії ресурсів. Звичайно, і на рівні будинку це мають бути заходи, які збережуть тепло і нададуть можливість економії, адже ми знаходимось в жорстких економічних рамках.»

Голови ОСББ, що були присутні на заході дійшли згоди про необхідність розробки інформаційних пам’яток із визначенням першочергових кроків енергозбереження на рівні квартири. Такі інформаційні пам’ятки розроблятимуться у співпраці із ПАТ «Волиньобленерго», ЖКП «Луцьктепло», партнерів та самих голів ОСББ та доноситимуться кожному мешканцю будинку.

«До участі у заході також запрошувався заступник Луцького міського голови, проте на превеликий жаль, представник місцевого самоврядування не зміг знайти часу на зустріч із головами ОСББ. Проте, не втрачаємо надію на підтримку місцевої влади у спільному напрацюванні та донесенні до лучан справді важливої та потрібної інформації, що сприятиме економії енергозатрат для міста»,- зазначив Роман Бондарук, Голова Ради голів ОСББ у м. Луцьку.   

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.