bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

За які кошти утримується міська рада у Кіровограді
28.08.2014

Громадська організація надіслала інформаційний лист до міської ради щодо утримання державної установи та затвердженого бюджету витрат на ці потреби

От ти сидиш працюєш, нікого не чіпаєш і тобі стає цікаво, куди діваються ті гроші котрі знімають з твоєї зарплатні. По теорії певна сума коштів йде в бюджет на утримання державних установ. Крім цього цікавить те, що на які ще саме потреби йдуть ці гроші. В такому делікатному питані не залишилась осторонь і наша громадська організація і як більшість людей теж переймались цим питанням. 5 серпня 2014 року «Територія успіху» надіслала лист з інформаційним запитом до Виконавчого комітету Кіровоградської міської ради. В листі ми запитали про структуру та обсяг бюджетних коштів, порядок і механізми їх витрачання на утримання міської ради.

Ви б бачили  здивування від прочитання відповіді. Виявляється в міській раді  працюють на ентузіазмі і не отримують заробітну плату більше ніж пів року, а щодо користування електроенергією, водоканалом та придбанням того самого паперу для друку документів зовсім не йдеться. Як зазначив секретар міської ради І.І. Марковський: «Кіровоградська міська рада не має штатної чисельності, кошториси витрат на утримання міської ради на 2013 р. та 2014 р. не затверджувались, та кошти не витрачались» (з офіційного листа відповіді).   

Міська рада не витрачала жодної копієчки з бюджету – такі економні, але є і добросовісні установи -  облдержадміністрація надіслала на ті ж самі питання інформацію, про те скільки і на що вони витрачають кошти із державного бюджету де все чітко і зрозуміло розписано в табличці, то вони виходить транжири. Крім цього ми не можемо говорити про те чим займався міський голова, які питання розглядав та вирішував, тому що звітів за 2013 рік та перше півріччя 2014 року не складались. Це ж виходить так, що міський голова не працює, тому що він не входить до штатної чисельності і тому звітів по його роботі не має і ці неіснуючі звіти ніде не оприлюднені.

А заробітна плата, предмети, матеріали та інвентар, оплата послуг, видатки на відрядження та інші найменування не підлягали фінансуванню, тому що їх не затверджували чи ними вони взагалі не користуються. Єдина позитивна відповідь в листі стосувалась переліку відомостей, що містять конфіденційну інформацію на 10 аркушах додатку.

Тож, питання скільки коштує утримувати міську раду залишається відкритим. І звіти про роботу міського голови теж хотілось би побачити, він ніби ж працює, адже, це не конфіденційна інформація і її повинні виставляти на огляд публіці для загального ознайомлення. Дивно стає від того, що міська рада, як і облдержадміністраціє є такою ж державною установою, однак заперечує та не коментує витрати державних коштів. А якщо не державні кошти використовує для утримання своїх потреб то чиї і де діває кошти із бюджету.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.