bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбулося судове засідання щодо приховування Генплану у м. Житомирі
19.08.2014

Житомирська міська рада заявляє, що приховувала Генплан, керуючись розпорядженням місцевої ОДА.

Про це представники органу міського самоврядування заявили під час судового засідання, яке відбулося вчора у Корольовськомурайонному суді м. Житомира. За словами чиновників, Генплан вони не могли надати через наказ голови обласної держадміністрації користуватися документом у межах «службової компетенції».

Нагадаємо, що позов на міськраду подав Східноукраїнський центр громадських ініціатив. Звернулася організація до суду з проханням визнати протиправноювідмову міськради Житомира надати для ознайомлення матеріали Генерального плану міста. Також Центр просить суд зобов’язати міську раду надати копію графічної складової документа.

До суду активісти звернулися ще у 2010 році, проте по суті справу розглянули лише зараз. «Під час судового засідання я попросив представників міськради вказати нормативний акт, згідно якого ОДА має повноваження рекомендувати органу місцевого самоврядування діяти відповідно до нормативно-правових актів обласної адміністрації. Відповідач з цього приводу жодних пояснень надати не зміг», - зазначає Богдан Бондаренко, радник з правових питань Східноукраїнського центру громадських ініціатив.

«Що характерно, письмового заперечення на позов у справі також немає. Відповідач навіть сформулювати свою позицію із посиланням на закони не зміг»,- продовжує юрист.

Нагадаємо, що Житомирська міська рада вирішила оприлюднити Генплан міста, не чекаючи рішення суду.

«Так, ОМС вже заявила про оприлюднення Генплану, проте у 2009 році у доступі до документа все-таки було відмовлено. Важливість цієї справи полягає у тому, щоби довести: якщо Генплан утаємничили безпідставно , треба у судовому порядку встановити цей факт і визнати таку практику незаконною»,- наголошує Бондаренко.

Як результат судового засідання, суддя зобов’язав Житомирську міськраду до наступного судового засідання надати розпорядження ОДА, на яке посилається орган місцевого самоврядування.

Наступне засідання має відбутися 18 вересня 2014 року о 10.30 у Корольовському районному суді м. Житомира.

З відповідями міської ради у справі щодо оприлюднення Генерального плану Житомираможна ознайомитися тут.

***

Східноукраїнський центр громадських ініціатив здійснює діяльність спрямовану на забезпечення доступності генпланів для громадян у рамках проекту «Через моніторинг та адвокацію – до законних судових рішень у справах щодо доступу до публічної інформації» за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) та Міністерства закордонних справ Данії.

Контакти:

Східноукраїнський центр громадських ініціатив

Фейсбук 

e-mail: [email protected]

Контакти

  • Східноукраїнський центр громадських ініціатив
  • e-mail: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.