bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Законопроект прозорої діяльності благодійних медичних фондів
04.08.2014

Експерти «Інституту аналітики та адвокації» змусять благодійні медичні фонди звітуватися

Розуміючи недосконалість нормативного забезпечення взаємодії медичної галузі із благодійними фондами та необхідність її урегулювання «Інститутом аналітики та адвокації» був створений проект закону «Про забезпечення прозорої діяльності благодійних організацій, що діють на території закладів охорони здоров’я» ( № 4019а від 05.06.2014 року).

У законопроекті прописані дієві механізми, що включають запровадження і вдосконалення правового регулювання прозорої та підзвітної діяльності благодійних організацій на території закладів охорони здоров’я.

Започаткування вектору розвитку прозорої та відкритої медицини, що діє у напрямку підтримки засад доступності та підзвітності, суттєво зменшить та унеможливить існування корупції та поборів із користувачів медичних послуг.

А виведення із тіні тих коштів, які зараз працюють у непрозорих схемах поборів, дозволять збільшити об’єми додаткового фінансування медицини.

Вказаний проект закону значної уваги приділяє порядку діяльності та звітування вищезазначених благодійних організацій. Це забезпечить сприятливі умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування.

Законопроект уже був схвалений Комітетом з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією. Наразі він проходить інші комітети.

Також ініціатива була презентована на громадському форумі реформ у м. Києві. За його результатами законопроект включили до реанімаційного пакету реформ.

Якщо Закон України «Про забезпечення прозорої діяльності благодійних організацій, що діють на території закладів охорони здоров’я», отримає підтримку у Раді, то вже восени медична галузь отримає таке необхідне прозоре фінансування.

Контакти

  • http://iaaukraine.org
  • +38 (094) 963-24-85
  • м. Полтава
  • вул. Фрунзе 21

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.