bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадські активісти перевірили роботу міліції в Чернівцях
22.07.2014

В народі поширена поведінка – коли бачиш правоохоронця, краще обійти його іншою дорогою (певно, всім відомі випадки побиття в міліції). Але суспільство стало більш свідомим, воно вимагає зміни порядку і системи в цілому. Що може зробити кожен із нас? Контролювати!

18-20 липня 2014 року у Чернівцях Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ) провела тренінг «Громадський моніторинг діяльності працівників ОВС України». Навчання передбачало ще й практичну частину - моніторинг патрульної служби та чергових частин неподалік від місця, де відбувається тренінг. Тобто, учасники повинні були перевірити діяльність правоохоронних органів за визначеними пунктами анкети. З почутих після завдання історій стало зрозуміло – всім сподобалося спробувати себе в такій незвичній ролі - здійснювати контроль за міліцією та вимагати у них дотримання законів.

Своїми враженнями поділилася учасниця з Харкова, Світлана Бєлікова:

На жаль, Чернівецька міліція не стала показовою. Але все попереду, адже навіть найменший контроль з боку громадськості здатний позитивно вплинути на формування ефективної системи правоохоронних органів. Тож будьмо свідомими – контролюймо діяльність міліції!

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.