bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Перші результати благодійного марафону Kindhack
21.07.2014

В березні, упродовж двох днів - Львів був платформою для розробки суспільно-корисних продуктів у сфері ІТ. Голандська ІТ-компанія “Symphony Solutions” організувала “Kindhack” - дводенний хакатон для розробників програмного забезпечення, дизайнерів та тестерів.

“Головним завданням учасників було написати максимально робочу версію програмного забезпечення та презентувати результати своєї роботи. Серед запрошених на подію були різноманітні благодійні та некомерційні організації, які розказали про сучасні потреби суспільства та запропонували ідеї для їх вирішення з використанням інформаційних технологій. Серед організацій - Всесвітній фонд природи (WWF), Крила Надії, Львівська міська рада, Притулок милосердя та інші. Опісля всі прототипи програмного забезпечення було передано авторам ідей для подальшого доопрацювання та реалізації на користь суспільству” - про це повідомляла прес-служба Львівської міської ради.

І ми маємо перші результати хакатону: завершено розробку нового сайту для громадської організації “L’Arche-Ковчег” (що працює з людьми з особливими потребами), яка також була учасником благодійного марафону. Завдяки команді з 5-ти осіб (програмістів-благодійників) спільнота “L’Arche-Ковчег” отримала, як дарунок, надзвичайно сучасний, інформаційний, яскравий сайт. І в цьому ви можете переконатись самі на сайті. Організація надзвичайно вдячна організаторам такої події, адже тепер за допомогою сайту спільнота зможе ще краще виконувати свою місію: проголошувати дари осіб розумово неповносправних та сприяти творенню більш гуманного суспільства.

Такі хакатони програмісти хочуть організовувати щороку. А також не відмовляються від подальшої комп’ютерної підтримки.

Коротка довідка*

“Лярш-Ковчег” у Львові - це перша і єдина спільнота Ляршу в Україні, яка офіційно стала членом Міжнародної Федерації Лярш у 2008 році. Спільнота об’єднює 5 програм (4 майстерні і одну Денну програму для осіб з глибокою неповносправністю) та будинок підтриманого проживання і налічує більше 100 членів (67 осіб з особливими потребами, асистентів та волонтерів). Метою діяльності спільноти є: дати особам, які відчужені від суспільства, можливість бути залученими в громаду, плекати почуття власної гідності та цінності свого життя.

Контакти

  • www.larche-kovcheh.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.