bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадський моніторинг надання адмінпослуг
17.07.2014

Нарешті у сфері організації надання адміністративних послуг відбуваються довгоочікувані зміни. З ухваленням Постанови КМУ «Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг» від 16.05.2014, громадяни можуть очікувати на надання найпопулярніших послуг у зручних і комфортних умовах у центрах надання адміністративних послуг (ЦНАПах). Станом на початок 2014 року в Україні створено 557 ЦНАПів, очікується створення ще 93 центрів. Утім, судячи з існуючого досвіду, перехідний процес не буде простим, і вказати на недоліки в наданні послуг та незручності для громадян і допомогти муніципальним службовцям можуть громадські організації. Для цього організації громадянського суспільства можуть провести громадський моніторинг надання адміністративних послуг.

Нещодавно – наприкінці 2013 року – це зробила команда волонтерів ГО «Самопоміч» у м. Львів під керівництвом фахівця Віталія Загайногоза підтримки нашого проекту. За результатами та висновками цієї ініціативи було укладено методичні рекомендації щодо проведення громадського моніторингу надання адміністративних послуг.

У публікації, яку ми представляємо Вашій увазі, коротко наведено корисну інформацію щодо всіх етапів проведення громадського моніторингу:

  • Як правильно обрати об’єкт та предмет громадського моніторингу?
  • Як обрати методи та інструменти громадського моніторингу?
  • Як підібрати та навчити персонал, що буде залучений до проведення моніторингу?
  • Як оформити й оприлюднити результати громадського моніторингу?

Також у публікації наведено готові до використання приклади анкет – опитувальник для «таємного клієнта», анкета для опитування споживачів послуг, інструкція для проведення моніторингу за методикою «таємного клієнта» при оцінюванні якості надання адміністративних послуг та інші корисні документи.

 Довідково: проект ПРООН та ЄС “Поширення кращих практик недержавного моніторингу надання адміністративних послуг” спрямований на посилення спроможності організацій громадянського суспільства в містах України здійснювати громадський моніторинг надання адміністративних послуг. Проект співфінансується Європейським Союзом та Програмою розвитку ООН в Україні, і виконується ПРООН у партнерстві з ГО «Самопоміч». Більше інформації про діяльність проекту – на http://ua.undp.org/ (у розділі «Наша робота»). Методичні рекомендації поширюватимуться проектом в Україні серед тих громадських організацій, які захочуть перейняти відповідний досвід та впровадити в своїх містах власні моніторингові ініціативи.

Завантажити публікацію можна за посиланням.

Контакти

  • http://www.ua.undp.org/content/ukraine/en/home.html

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.