bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Повертають оселю, продану з людьми
07.07.2014

 Новий власник гуртожитку намагається виселити київську родину Макаренків* з власної оселі, адже купив приміщення з мешканцями і швидко змінив статус будинку на нежитловий.

Більше двадцяти років подружжя Ольга і Дмитро Макаренки разом з донькою проживають у кімнаті київського гуртожитку. Це їх єдине помешкання. Чоловік і дружина мають вади слуху, тож на невелику зарплату та пенсію нове помешкання не придбаєш.

Декілька років тому підприємство, що було власником гуртожитку, збанкрутіло. Однак, адміністрація, замість того щоб передати гуртожиток у комунальну власність, швидко його продала. Фактично разом з мешканцями. А наступні власники відразу змінили статус дому на нежитловий.

Наразі подружжя Макаренків має реальні шанси залишитися просто неба.

Здавалося, ситуація складна й соціально незахищеній родині практично неможливо з нею впоратися без платних послуг кваліфікованих юристів. Але, на щастя, племінниця Ольги мала подругу, яка навчалася на юридичному факультеті. Вона розповіла дівчині про можливість допомоги її родичам абсолютно безоплатно. Існує такий вид послуг, як Pro Bono. Це такі професійні послуги (в даному випадку юридичні), що надаються фахівцями добровільно та безоплатно, особливо для малозабезпечених та вразливих верств населення.

Отож, Ольга і Дмитро за порадою подруги звернулися до Біржі Pro Bono, де їх справу передали юридичній фірмі «NОА Legal Group», що надає безоплатні послуги.

Зараз кваліфіковані спеціалісти захищають Макаренків у суді під час розгляду справи про ліквідацію фірми, в якої на балансі перебував гуртожиток. І подружжя, і захисники налаштовані на перемогу.

Довідка
Українська фундація правової допомоги, неприбуткова організація, що працює над розвитком мережі організацій та адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, та координує їх діяльність, є співзасновницею Біржі Pro Bono.
Біржа Pro Bono заснована як комунікаційна Інтернет-платформа для громадян у захисті власних прав та задля ефективної взаємодії партнерів-юристів у розвитку культури Pro Bono.
ПослугиPro Bono – це такі професійні послуги (в даному випадку юридичні), що надаються фахівцями добровільно та безоплатно, особливо для малозабезпечених та вразливих верств населення.Отримати юридичну допомогу ProBonoможуть малозабезпечені громадяни або благодійні, неурядові та освітні організації в справах, що стосуються, в першу чергу, захисту прав осіб з обмеженими фінансовими можливостями.
Варто усвідомлювати той факт, що сама Біржа, як і Українська фундація правової допомоги, не надає безпосередню правову допомогу, вона лише допомагає громадянам, що потребують юридичного захисту, зв’язатися із організацією чи окремим фахівцем, який погодився вести справу заявника.
Біржу Pro Bono створено Українською фундацією правової допомоги спільно з Українською Гельсінською спілкою з прав людини, а функціонування стало можливим за підтримки програми «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження» та Представництва Європейського Союзу в Україні.
Якщо Ви потребуєте правової допомоги або хочете надавати послуги в мережі Біржі Pro Bono як правозахисник, необхідно заповнити заявку на сайті або зателефонувати за номером: +38 (044) 361 38 33.

*З етичних міркувань деякі деталі та персоналії в описаній справі змінені та були подані як зразок можливої справи.

Опубліковано на Правовий простір 

 

 

 

Контакти

  • http://ulaf.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.