bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Вінниці відбувся ряд заходів “Розуміємо права людини”
26.05.2014

Права людини. Начеб то зрозуміле і часто вживане поняття, але пересічні громадяни, зокрема молодь, студенти, чи можуть вони пояснити, що означають ці два простих слова. Ініціативна група “В курсі права” спробувала це вияснити, опитуючи перехожих на центральній площі м.Вінниці.

З двадцяти людей, що були опитані, лише декілька змогли відповісти на це питання, більшість відповідей була “не знаю”, “важко сказати”. Так, сьогодні їм важко було відповісти на це питання, але цей епізод заставить молодь замислитись, що ж означають ”права людини” і шукати відповідь на поставлене питання. 18-20 травня в рамках “Дні Європи у Вінниці”, було проведено ряд заходів під назвою “Розуміємо права людини”.

Одним із заходів стала цікава та корисна лекція про «Конвенцію про захист прав людини та основних свобод», лектор юрист-правник Іванов Юрій нестандартно підійшов до висвітлення тексту Конвенції, почавши з історії виникнення поняття “права людини”, прикладів інших країн, лекція дала можливість учасникам істотно поповнити свої знання щодо своїх прав.

Документальний фільм про права людини, був логічним продовженням низки заходів, а робота в групах по візуалізації існуючих проблем з правами людини в Україні практично закріпила отриманні знання. Цей міні проект маленький внесок в прогалини знань молоді щодо прав людини та механізмів їх захисту. 

Заходи відбулися в рамках проекту КІПЦ «Європейський клуб»;

Ініціативна група «В курсі права»

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.