bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Transparency International Україна закликає киян перевірити кандидатів у мери на доброчесність
20.05.2014

КИЯНИ! 25 травня Ви будете обирати міського голову та депутатів міської ради. Після Революції Гідності, кожен із них обіцяє бути відкритим, прозорим та підзвітним Вам. Та чи є щирими їхні слова? Ви можете це перевірити вже зараз! Як?

Оприлюднення кандидатами декларації про майно та доходи є чітким показником справжності їхніх намірів. На сьогодні лише декілька із майже двох десятків кандидатів в мери їх оприлюднили. ЖОДНА ПАРТІЯ не оприлюднила декларації своїх кандидатів. Жодна із 35-ти партій, які висунули своїх кандидатів. Навіть партії, які боролися на Майдані…

Партійні функціонери виправдовуються, що вони зобов’язані лише подати декларації у Київську міську виборчу комісію, згідно із законом  про місцеві вибори. Комісія пояснює свою неспроможність їх опублікувати великою кількістю кандидатів.

Але партії та кандидати несуть відповідальність саме перед виборцями, а не чиновними комісіями!

Ми закликаємо вас – вимагайте від кандидатів в мери, партійних кандидатів у депутати та самовисуванців оприлюднення їхніх декларацій в Інтернеті або надання вам електронних копій.

Це потребує лише декількох хвилин вашого часу. Вам достатньо надіслати електронною поштою свій запит або зателефонувати в офіс партії або окремого кандидата. І ви швидко отримаєте відповідь, чи проходить кандидат базовий тест на щирість своїх обіцянок.

Щоб допомогти Вам зробити усвідомлений вибір, Transparency International Україна вже розпочала оприлюднення декларацій усіх кандидатів до Київради та на посаду міського голови. Їх ви можете знайти на веб-сайті http://ti-ukraine.org/declarations/map/table Наразі на нашому сайті містяться декларації про майно та доходи п’яти кандидатів у мери Києва: Андрія Іллєнка, Игоря Насалика, Лесі Оробець, Олега Дерев’янка та Миколи Катеринчука. Перші три кандидати самостійно оприлюднили свої декларації. Останні – надали їх громадянам у відповідь на їх запити.

Transparency International Україна нагадує, що саме корупція стала однією із ключових причин масових протестів у Києві, що закінчились загибеллю сотні безневинних громадян. І тому ми просимо Вас допомогти наповнити базу декларацій. Для цього, після отримання Вами копії декларації про майно та доходи кандидата, будь ласка, надішліть її нам на електронну адресу [email protected] Нехай усі знають, на що живуть ті, хто хоче керувати містом.

Принагідно ми пропонуємо Вам корисну інформацію для Вашого звернення до кандидатів. Це контактні е-мейли та телефони кандидатів на посаду Київського міського голови.

 

 

Кандидати на посаду Київського міського голови:

Також інформуємо Вас, що перелік виборчих округів Києва із описом їхніх меж, перелік кандидатів у депутати Київської міської ради (багатомандатний округ та мажоритарні округи) доступний за посиланням http://www.kmr.gov.ua/divinfo.asp?Id=3640.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.