bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Послідовні кроки самоорганізації населення Волині
07.05.2014

Що таке «громада»? Вона існує чи це те, що потрібно створити? Громада - це простий перелік мешканців одного населеного пункту (як у виборчих бюлетенях) чи спільнота, яка вирішує спільні проблеми та об’єднана спільними інтересами? На ці та багато інших запитань шукали відповіді учасники навчальних семінарів «Методи активізації громади та їх залучення до створення та організації роботи ОСН», що відбулись протягом минулого тижня у м. Ковель, Нововолинськ та Володимир-Волинський, в межах реалізації проекту «Новий якісний рівень діяльності ОСН у містах Волинської області». Проект реалізується Асоціацією підтримки та розвитку ОСББ та ОСН за підтримки програми «Громадянське суспільство та належне врядування» Міжнародного фонду «Відродження».

Навчальні семінари навчили кожного учасника механізмам змін ситуації та вирішення проблем, що їх оточують. Сміття, яке лежить на окраїнах; яма, яку жителі обходять роками; розбита лампочка, до якої нікому немає діла – усе це стало звичним, повсякденним і часто навіть непомітним, до того часу, поки територія не перетворюється на смітник, в ямі не пробивають колеса автомобілі, розбита лампочка не створює «темної» небезпеки для жителів. І тоді стають винні президент, кабінет міністрів, парламент, мер. А де відповідальність, роль та участь людей, які там проживають?

Важливою місією заходів було поширити серед учасників «вірус розвитку відповідальності» за створення комфортних умов проживання на своїй території через використання інституту органів самоорганізації населення, як представницького органу, що створюється жителями, які на законних підставах проживають на території села, селища, міста або їх частин.

Протягом навчального семінару від спеціалістів Ресурсного центру для ОСН, учасники дізнались про механізми згуртування громади, завдання та повноваження ОСН, їх можливості впливу та взаємодії із представниками органів місцевого самоврядування та багато іншого.

По закінченню заходів було встановлено домовленості про систематичність проведення заходів на рівні районних центрів Волині.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.