bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Вінниці відбулась прес-конференція «Кроки щодо виконаня антитютюнових законів»
05.05.2014

30 квітня 2014 року відбулась прес-конференція у прес-центрі департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, під назвою "Кроки щодо виконаня антитютюнових законів у Вінниці".

Учасниками прес-конференції стали представники Вінницької міської ради – начальник відділу ремонту об’єктів благоустрою міста Леонід Демченко та начальник комунального підприємства «Муніципальна поліція» Василь Гайовик, а також заступник начальника інформаційно-аналітичного відділу департаменту правової політики та якості Андрій Мислінський. Модератором заходу став координатор від Коаліції громадських організацій та ініціатив «За вільну від тютюнового диму Україну» у Вінницькій області Сергій Мар’янчук.

Під час заходу стало обговорення проекту рішення «Про впорядкування тютюнопаління у м.Вінниця», яку ініціювала Молодіжна організація ”СЛАВІС-Вінниця”.

За словами заступника начальника інформаційно-аналітичного відділу департаменту правової політики та якості Андрія Мислінського, наразі обговорюються місця де планують обмежити тютюнопаління.   

- Алеї, які розташовані на проспекті Космонавтів, Пирогова та 50-річчя перемоги - це ті місця де планується обмеження вживання тютюнових виробів, - говорить Андрій Мислінський. – Зараз обговорюється обмеження на Набережній «ROSHEN», оскільки там збирається значна кількість мешканців міста та області. 

Відбулась презентація наліпок про заборону куріння в під’їздах житлових будинків та на стаціонарних зупинках, інформаційних наліпок та пам’яток для працівників КП «Муніципальна поліція».

Загалом було передано:

200 наліпок про заборону куріння в під’їздах житлових будинків;          

250 - про заборону на стаціонарних зупинках;                                   

100 - інформаційних пам’яток та 50 наліпок для працівників КП «Муніципальна поліція».

Начальник відділу ремонту об’єктів благоустрою міста Леонід Демченко, розповів, що завдяки ініціативи Сергій Мар’янчука у місті майже на всіх зупинках є знак «Паління заборонено».  

- В минулому році майже на всіх зупинках на асфальтах нанесено знак про заборону паління, зараз обговорюються питання їх оновлення.   

 

Як зазначив начальник комунального підприємства «Муніципальна поліція» Василь Гайовик , ця антитютюнова кампанія слушна, але потребує певних доповнень до наших повноважень.

- Потрібно юридично визначити місця та надати повноваження для здійснення складань актів та протоколів за СТ.175-1 , визначити механізм як направляти до адміністративних комісій Вінницької міської ради.

На останок модератор повідомив учасників, що у Верховній радізареєстровано законопроект № 4747 від народного депутата Л.Оробецьпроект Закону № 4747.

Метою законопроекту є повернення сільським, селищним та міським радам права забороняти або обмежувати продаж та/або вживання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів у визначених ними місцях в межах відповідної адміністративної території постійно або тимчасово з метою зменшення їх шкідливого впливу на здоров’я населення.

 

Контакти

  • Мар’янчук Сергій
  • Голова ГО “Молодіжна організація ”СЛАВІС-ВІННИЦЯ”
  •  [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.