bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Рівному презентували новостворений Ресурсний центр підтримки органів самоорганізації населення
04.05.2014

Його організовано в Рівному в рамках втілення проекту Інституту аналізу державної та регіональної політики за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Фахівці центру надають правову, методичну та інформаційну допомогу мешканцям краю, які вирішили створити органи самоорганізації населення. Під час презентації були присутні: перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Юрій Приварський, заступник голови облдержадміністрації Тарас Пустовіт, голова громадської ради Юрій Ходаковський, представники Ресурсного центру підтримки органів самоорганізації населення.

 «Відкриття Ресурсного центру в Рівному стало результатом багаторічної наполегливої роботи Інституту аналізу державної та регіональної політики в партнерстві з міжнародними донорськими організаціями та Всеукраїнською асоціацією органів самоорганізації населення. Сподіваємося на активну та дієву участь в розвитку самоорганізації населення органів місцевого самоврядування області до яких Інститут АДРП вже звернувся з пропозиціями про співпрацю», - зазначила директор Інститут аналізу державної та регіональної політики Інна Гайворонська.

У Ресурсному центрі всі послуги надають безкоштовно. Його фахівці допомагають ініціативним групам в створенні органу самоорганізації населення, зокрема, забезпечують повний юридичний супровід реєстрації представницького органу.

«До тепер можливості органів самоорганізації населення у вирішенні проблем громад використовуються не достатньо. На Рівненщині перші такі представницькі органи постали тільки в 2013 році.  Їх створено, зокрема, лише в 6 населених пунктах Урвенської сільської ради Здолбунівського та в селі Дитиничі Плосківської сільради Дубенського районів. Об’єднавшись селяни змогли відчули свою значимість у житті громади, можливість впливати на її рішень, змінювати життя села. Люди повірили в себе. Ресурсний центр надаватиме допомогу діючим органам самоорганізації населення, а також ініціативним групам громадян у створення таких представницьких органів», - зазначив на презентації консультант новоствореного Ресурсного центру Віктор Гомоль.

У Ресурсному центрі також консультують з питань документообігу, організації ведення бухгалтерського обліку ОСН. Заплановано також навчання членів органів самоорганізації населення та ініціативних груп  з питань залучення фінансів, написання проектних пропозицій, стратегічного планування. Окрім того програмою передбачено навчальні поїздки.

Контакти

  • Гайворонська Інна
  • 097 950 22 75

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.