bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Полтаві продовжують навчати електронній демократії
24.04.2014

24 квітня у приміщенні Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П. Котляревського для представників влади та громадськості Карлівського, Котелевського та Машівського районів Полтавської області пройшов тренінг з доступу до електронних сервісів. Захід відбувся у рамках проекту «Публічні бібліотеки – мости до е-урядування ІІ раунд» за підтримки програми «Бібліоміст» та Департаменту інформаційної політики та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА. Організаторами навчань виступили Аналітичний Центр «Бюро економічних та соціальних досліджень» та ПОУНБ імені І.П. Котляревського.

Тренінги з доступу до електронних сервісів вже другий рік проводяться у Полтавській області. У рамках проекту на базі бібліотек Полтавської області відбуваються навчання з електронного урядування для представників органів влади, самоврядування, громадських організацій та населення громад. Основною метою тренінгів є підвищення рівня використання електронних послуг та удосконалення якості діючих електронних послуг.

Костянтин Донченко, експерт АЦ «Бюро економічних та соціальних досліджень», розповів про тенденції розвитку електронних сервісів у світі та в Україні. Присутні дізналися про різницю між термінами електронна демократія, електронний уряд та електронне урядування.

Надія Микитенко, тренер з е-урядування, представила практичну частину тренінгу. Учасники тренінгу ознайомилися з сайтами Верховної Ради, Міністерства юстиції, Пенсійного фонду, Міністерства внутрішніх справ та іншими. Зацікавленість викликали сервіси, які представляли інформацію громадських об’єднань.

В ході обговорення учасники навчань дійшли висновку про необхідність подальшого інформування про нові можливості електронних послуг. Однак, багато хто це відмітив, забувати про розвиток реальних секторів держави не потрібно.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.