bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Жовтневому районному суді Луганська загубили судову справу
07.04.2014

Жовтневий районний суду міста Луганськ відмовився поновити судове провадження у справі, яку через недбалість втратили у цьому суді. Із заявою про відновлення судової справи до суду звертався Східноукраїнський центр громадських ініціатив. Проте суддя Наталія Васильєва закрила провадження у справі, а позивачу порадила повторно звернутися з тим же позовом.

Сам позов громадська організація подала до суду щеу квітні 2010року.Активісти скаржилися на дії Кіровоградської міської ради, яка відмовила у доступідо графічної складової Генерального плануміста.Проте Жовтневий районний суду міста Луганськ так і не розглянув позов активістів по суті. Це сталося через те, що секретар суду загубила ухвалу про повернення справи позивачу. Як з’ясувалося3 роками пізніше,суддя Світлана Рудська повернула позовгромадській організації, але вЦентріпро це дізналисялише у грудні 2013 року.

«З 2010 року ми постійнонамагалися з’ясувати долю справи, але лише місяць томунам офіційно повідомили, що справа загублена. УЖовтневомурайонномусудіЛуганська всю вину перекладають на секретарку. Але секретарка вже звільнилася і притягнути до відповідальності вже не має кого. Тепер суд відмовився поновити розгляд справи, яку сам і втратив. Це типовий випадок так званого «правосуддя» у Жовтневому районному суді Луганська: порушення права очевидні, відповідати за порушення не має кому, відновлювати права можна лише через тривале апеляційне оскарження. Але через правові механізми ми змусимо суд визнати свою помилку та відновимо розгляд справи», -коментує ситуацію юрист Східноукраїнського центру громадських ініціатив Вадим Сабінін.

****

Описувана діяльність здійснюється Східноукраїнським центром громадських ініціатив у рамках проекту «Фінальні кроки до відритих генпланів: експертна та адвокаційна підтримка дій органів влади щодо забезпечення доступності генпланів для громадян України» за підтримки Програми «Верховенство права»Міжнародного Фонду Відродження та в рамках проекту «Через моніторинг та адвокацію – до законних судових рішень у справах щодо доступу до публічної інформації» за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) та Міністерства закордонних справ Данії.

Контакти:

Східноукраїнський центр громадських ініціатив

https://www.facebook.com/totalaction.org.ua

тел. 0642 49 13 74

e-mail: [email protected]

Контакти

  • Східноукраїнський центр громадських ініціатив
  • тел. 0642 49 13 74
  • e-mail: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.