bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Розпочався моніторинг міст України щодо можливості запровадження електронних послуг
13.03.2014

Чи готові українські міста запровадити адміністративні послуги он-лайн? Відповідь на це запитання дасть моніторинг 100 найбільших міст України, під час якого буде досліджено якість застосування інструментів електронного урядування в муніципалітетах та їх готовність до надання адміністративних послуг в електронному форматі.

Під час дослідження, яке триватиме протягом березня, буде проаналізовано рівень розвитку інфраструктури органів місцевого самоврядування, що має стати основою надання електронних послуг:

-  рівень розвитку офіційних веб-сайтів ОМС – якість наповнення, інструменти зворотнього зв’язку, зручність у користуванні, оперативність оновлення інформації тощо;

- наявність та ступінь використання внутрішнього електронного документообігу;

-  якість організації діяльності Центрів надання адміністративних послуг – наявність інформаційних терміналів, електронної черги, механізмів отримання думки споживачів тощо.

«Це дослідження стане продовженням минулорічного моніторингу, під час якого було оцінено ефективність впровадження системи електронного урядування 100 найбільших міст України та дасть змогу прослідкувати динаміку розвитку таких інструментів, як офіційний веб-сайт та система електронного документообігу органів місцевого самоврядування. Поряд з цим, буде проаналізовано діяльність Центрів надання адміністративних послуг, які з початку року працюють у кожному місті України. І хоча подібні Центри не є безпосереднім елементом системи електронного урядування, саме вони дають змогу змінити сам принцип надання адміністративних послуг та є першою сходинкою до переведення їх в електронний формат», - зазначив керівник проекту, виконавчий директор ГО «Подільська агенція регіонального розвитку Олег Левченко.

Результати моніторингу в подальшому стануть основою для формування публічних рекомендацій щодо підвищення готовності міст України до надання адміністративних послуг он-лайн.

Дослідження проводиться коаліцією НУО: ГО «Подільська агенція регіонального розвитку», Асоціація міст України, Асоціація «Міста електронного врядування України», Tranparency International Україна, ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА» в рамках проекту ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» «100 міст – крок вперед.

Моніторинг інструментів електронного урядування, як основи надання електронних адміністративних послуг», що здійснюється за підтримки Європейського Союзу та Програми Розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в рамках всеукраїнського проекту «Поширення кращих практик недержавного моніторингу надання адміністративних послуг».

Довідка

Проект ЄС та ПРООН «Поширення кращих практик недержавного моніторингу надання адміністративних послуг» започаткований у 2013 р. з метою вдосконалити процес надання адміністративних послуг органами місцевого самоврядування у містах України за рахунок посилення громадського контролю та налагодження ефективного зворотного зв’язку. Проект співфінансується Європейським Союзом та Програмою розвитку ООН в Україні, і виконується ПРООН у партнерстві з ГО «Самопоміч». Більше інформації про діяльність проекту – на http://www.undp.org.ua (у розділі «Всі проекти»). Офіс проекту: вул. Еспланадна 20, оф. 713, Київ 01601, тел./ факс: +380 (44) 584 3475. www.undp.org.ua

 

 

 

 

 

 

 

Контакти

  • вул. Еспланадна 20
  • оф. 713
  • Київ 01601
  • тел./ факс: +380 (44) 584 3475. www.undp.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.