bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Захист земельних прав - один із пріорітетів роботи в Татарбунарському районі
27.02.2014

У 2014 році така робота продовжена і отримала ще більший запит з боку місцевих жителів.

Протягом 2012 - 2013 років, більше 500 землевласників Одеської області отримали юридичну допомогу з земельних питань, переважно це були жителі Котовського, Красноокнянського, Татарбунарського, Саратського і Арцизського районів. І хоча в 2014 році масштаби надання правової допомоги з земельних питань були обмежені лише одним Татарбунарським районом, це дозволило більш системно впроваджувати найрізноманітніші ініціативи у сфері захисту земельних прав.

Основою діяльності залишається надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги власникам землі з самих різних питань земельних відносин. Таку допомогу надає залучений адвокат як у стаціонарній приймальні в м. Татарбунари (знаходиться в приміщенні районного управління юстиції ), так і в ході виїзних прийомів в сільських населених пунктах району. Як правило, такі прийоми відбуваються в приміщеннях сільських рад, співробітники яких і сповіщають жителів села про приїзд адвоката.

Традиційно великий ефект дають спільні прийоми адвоката і співробітників органів юстиції, державних та приватних нотаріусів. Всього протягом січня - лютого цього року, безоплатну правову допомогу отримали 43 жителя Татарбунарського району Одеської області (у тому числі, в ході 4 виїзних прийомів).

Триває масштабна просвітницька робота, спрямована на підвищення правових знань громадян у земельних питаннях. Традиційно з періодичністю раз на місяць проводяться для місцевих чиновників і власників земельних ділянок практичні семінари, на яких як роз’яснюються актуальні вимоги земельного законодавства, так і його зміни та практика застосування. Великою популярністю серед населення користуються друковані просвітницькі матеріали, які роз’яснюють найбільш часті та проблемні питання в земельних правовідносинах.

З багатьма органами місцевого самоврядування налагоджені партнерські відносини, намічені конкретні плани щодо спільних ініціатив у сфері правової просвіти та правової допомоги з земельних питань жителям конкретних громад. На даний час, найбільш плідну співпрацю встановлено з Лиманською сільською радою Татарбунарського району. Зокрема, підготовлений, обговорений і готується до підписання Меморандум про спільну діяльність у сфері захисту земельних прав громадян між Одеською обласною організацією Комітет виборців України, Лиманською сільською радою та Татарбунарським районним управлінням юстиції.

За безоплатною правовою допомогою з земельних питань звертайтесь: 68100, м. Татарбунари, вул. В.Тура, 48, каб. 4 (в приміщенні Татарбунарського районного управління юстиції), тел. (04844) 3-21-48.

Діяльність Центру права Одеської обласної організації ВГО “Комітет виборців України” в м. Татарбунари в сфері захисту земельних прав громадян здійснюється в рамках партнерського проекту Херсонської обласної організації Комітет виборців України “Земельні права: консультування, правозахист і яскрава просвіта”, за фінансової підтримки проекту USAID АгроІнвест.

Прес-служба Одеської обласної організації
ВГО “Комітет виборців України”

Контакти

  • (04844) 3-21-48

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.