bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Оприлюднено результати моніторингу якості адміністративних послуг на Рівненщині та Волині
26.02.2014

У понеділок та у вівторок, 24-25 лютого 2014 р. в місті Луцьку та Рівному  відбулись підсумкові прес-конференції за підсумками втілення на Волині та Рівненщині проекту «Громадський контроль – ефективна влада». Його реалізував Інститут аналізу державної та регіональної політики за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження»       

Під час реалізації проекту було проведено антикорупційні експертизи та незалежний громадський моніторинг якості надання адміністративних послуг в сфері земельних відносин, викоритсання об’ктів комунальної власності шести міських та селищних рад районного підпорядкування Рівненської та Волинської областей. Зокрема, на Рівненщині у центрі уваги були рішення Здолбунівської. Костопільської та Сарненської міських рад, а на Волині Устилузької, Любомльської міських рад та Шацької селищної ради.

“Під час проведення антикорупційних експертиз рішень місцевих рад щодо використання комунальної землі та майна, виявлено 44 положення які суперечать вимогам чинного законодавства та 37 корупційних ризики. Нашими фахівцями підготовлено та подано місцевим радам для розгляду 21 проект рішень, спрямованих на підвищення та закріплення прозорих та ефективних механізмів виділення комунальної землі та майна”, - зазначила Інна Гайворонська, керівник проекту, директор Інституту аналізу державної та регіональної політики.

Загалом під час втілення проекту було запропоновано та враховано ними у своїй роботі понад 60 практичних пропозицій, спрямованих на підвищення якості адміністративних послуг у сфері використання комунальної землі та майна.

За підсумками проекту вийшло друком видання “Громадський контроль - ефективна влада”, яке містить інформаційно-методичні та нормативно-правові матеріали щодо якості надання адміністративних послуг, їх стандартів. У книзі вміщено приклади антикорупційної експертизи рішень органів місцевого самоврядування, результати громадського моніторингу якості адміністративних послуг органів місцевого самоврядування Волинської та Рівненської областей.

У прес-конференціях взяли участь Інна Гайворонська, керівник проекту, директор Інституту аналізу державної та регіональної політики; Сергій Євтушок, міський голова Сарн; Андрій Ткачук, перший заступник міського голови Костополя; Світлана Вознюк, керуюча справами Здолбунівської міської ради; Олег Савчук, представник Держпідприємництва у Волинській області.

Контакти

  • 097 950 22 75

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.