bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Луцьку обговорювали можливості взаємодії органів самоорганізації населення та соціальних партнерів
30.01.2014

Успішний розвиток органів самоорганізації населення значною мірою залежить від впровадження дієвих механізмів взаємодії із соціальними партнерами. Протягом двох місяців Асоціація підтримки та розвитку ОСББ та ОСН в рамках проекту «Створення умов для нового якісного рівня розвитку органів самоорганізації населення у м. Луцьку», який отримав підтримку програми «Громадянське суспільство та належне врядування» Міжнародного фонду «Відродження» організовувала тематичні зустрічі, що мали на меті познайомити органи самоорганізації населення м. Луцька із представниками органів місцевого самоврядування та спеціалізованих установ, що сприяють вирішенню соціальних питань для налагодження їх партнерства та співпраці.

28 січня 2014 року на базі Луцького міського центру зайнятості відбулось тематичне засідання з питань взаємодії органів самоорганізації населення та міського центру зайнятості.

До участі у заході долучились: Едуард Неймарк – директор Луцького міського центру зайнятості, Інна  Матвіюк – начальник відділу активної підтримки безробітних Луцького міського центру зайнятості, Петро Лавринюк – Президент Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив, Ірина Гайдучик – керівник Ресурсного центру для органів самоорганізації населення, а також представники органів самоорганізації населення м. Луцька.

Для учасників зустрічі представники міського центру зайнятості розповідали про свою роботу, напрями діяльності окремих відділів та окреслювали можливості взаємодії для вирішення соціальних проблем громади. Начальник відділу активної підтримки безробітних Луцького міського центру зайнятості Інна Матвіюк зазначила: «Напрямів роботи центру зайнятості насправді немало, до них відносяться: організація надання  консультацій з пошуку роботи усім без винятку громадянам, які звертаються до центру зайнятості; проведення тематичних тренінгових, семінарських навчань для тих, хто шукає роботу; фінансова підтримка тих, хто має бажання відкрити власну справу; організація професійного навчання осіб, які досягли 45-річного віку та мають стаж не менше 15 років за відповідними навчальними ваучерами. Крім того, центр зайнятості надає профорієнтаційні послуги молоді; послуги з пошуку постійної чи тимчасової роботи; сприяє організації участі у оплачуваних громадських роботах та працює з роботодавцями. Ефективність виконання кожного із зазначених напрямів не може залежати лише від працівників центру зайнятості, ми постійно залучаємо нових соціальних партнерів, шукаємо шляхи взаємодії та об’єднання ресурсів для вирішення соціальних проблем. Ви, як голови комітетів, як ніхто інший знаєте своїх мешканців, яка інформація та допомога потрібна саме їм, та чим можемо допомагати ми». 

Директор Луцького міського центру зайнятості Едуард Неймарк зазначив: «Я маю надію на подальшу плідну співпрацю  представників органів самоорганізації населення та міського центру зайнятості. Вас ознайомили із нашими можливостями, так давайте тепер спільно працювати для вирішення соціальних проблем громади».

За словами Петра Лавринюка – Президента Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив, «представники органів самоорганізації населення, будинкових, вуличних, квартальних  комітетів повинні доносити актуальну інформацію про можливості працевлаштування, отримання необхідних послуг, консультацій, можливостей проходження професійного навчання до жителів. Відсутність інформації – величезна проблема. На сьогодні, саме ці представницькі органи є тими помічниками на місцях, які мають і можуть працювати із кожним мешканцем: визначати проблеми, давати поради, шукати шляхи виходу з проблемних ситуацій, в тому числі, якщо ці ситуації стосуються безробіття, пошуку роботи, організації тимчасової зайнятості тощо».

І, дійсно, соціальне партнерство є важливим напрямом ефективного вирішення проблемних питань громади, яке дозволяє об’єднувати ресурси та зусилля різних сторін для досягнення спільних результатів та позитивних змін.  

Контакти

  • Прес-служба

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.