bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Луцьку обговорювали можливості участі ОСН в наданні соціальної допомоги населенню
27.01.2014

23 січня 2014 року у м. Луцьку відбулось тематичне засідання на тему «Вирішення соціальних питань через взаємодію влади та громади».

До участі у заході долучились Олена Бондарчук – начальник відділу соціальної роботи Луцького міського центру для дітей, сім’ї та молоді, Олег Главацький – заступник директора департаменту соціальної політики Луцької міської ради, Зоряна Пахолюк – начальник відділу персоніфікованого обліку департаменту соціальної політики Луцької міської ради, Петро Лавринюк – Президент Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив, Тамара Оліярник – завідуюча відділенням територіального центру м. Ківерці, Ірина Гайдучик - керівник Ресурсного центру для органів самоорганізації населення, фахівці соціальної роботи Луцького міського центру для дітей, сім’ї та молоді, а також представники органів самоорганізації населення м. Луцька.

Учасники зустрічі обговорили можливості взаємодії відповідних структур та органів самоорганізації населення для максимально обґрунтованої, справедливої та адресної соціальної допомоги уразливим категоріям населення м. Луцька.

За словами Петра Лавринюка, президента Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських ініціатив «у місті діють будинкові, вуличні та квартальні комітети, діяльність яких, наразі, інтенсивно розвивається, проте їх функції і завдання не можна зводити лише до контролю за житлово-комунальними послугами. Законодавство надає можливість для ОСН взаємодіяти із спеціалізованими установами для сприяння вирішенню соціальних питань населення. На сьогодні, саме ці представницькі органи є тими помічниками на місцях, які мають і можуть працювати із кожним мешканцем: визначати проблеми, давати поради, шукати шляхи залучення партнерів, в тому числі і бізнесу до вирішення соціальних питань уразливих категорій».

Представники департаменту соціальної політики Луцької міської ради та Луцького міського центру для дітей, сім’ї та молоді розповідали про напрями своєї роботи та висловлювали власні бачення подальшої взаємодії із органами самоорганізації населення м. Луцька. Так, Олена Бондарчук, начальник відділу соціальної роботи Луцького міського центру для дітей, сім’ї та молоді зауважила «наш центр працює із сім’ями, що потрапили у складні життєві обставини. Перед фахівцями із соціальної роботи стоять завдання виявити та супроводжувати такі сім’ї. У кожного спеціаліста є своя територія, яка за ним закріплена. Ми вважаємо налагодження співпраці із органами самоорганізації населення дуже доречним кроком, адже успіх нашої роботи залежить саме від раннього виявлення сімей із якими ми працюємо, а хто може краще знати своїх мешканців і їх справи, як не керівництво комітетів, яке з ними постійно співпрацює».

Учасники знайомились між собою, обмінювались контактами та напрацьовували подальші кроки взаємодії та співпраці, яка в подальшому приведе до максимально дієвих результатів.

Довідково: Тематичну зустріч було організовано в межах проекту Асоціації підтримки та розвитку ОСББ та ОСН «Створення умов для нового якісного рівня розвитку органів самоорганізації населення у м. Луцьку», який отримав підтримку програми «Громадянське суспільство та належне врядування» Міжнародного фонду «Відродження» та Всеукраїнської громадської організації «Асоціація сприяння самоорганізації населення».

 

Контакти

  • Прес-служба

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.