bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Любімо Україну в собі, а не себе в Україні!
23.01.2014

Книга змогла «побачити світ» завдяки  проекту «Незнані сторінки Бурштина», поданого Бурштинським осередком «Молода Просвіта» на конкурс «Місто своїми руками». Нагадаємо, що конкурс фінансується компанією ДТЕК.
 
«Бурштинове сяйво» - це правдива історія про буремний шлях бурштинців в 1980-1991 рр., про активну участь їх у боротьбі за незалежність України. 
«Це певною мірою коротко-часовий літопис становлення і будівництва Української держави бурштинцями на нашій землі. Це невидима спіраль, яка з’єднує буремні важкі 90-і зі сьогоденням», - розповідає міський голова П. Курляк.
Петро Іванович також наголосив, що в даному літописі автор вдало відтворив хронологію подій, вчинків, які мали місце в житті нашого народу і вдало відображають дух держави. Книга писалася протягом року і лише у цьому році вдалося видати 500 примірників завдяки допомозі компанії ДТЕК. Особливу увагу мер приділив в своїй розповіді про зовнішню обгортку даної книги. Тут вперше опублікований новий герб Бурштина, який тісно переплітається з історичним минулим міста та алегоричний образ міфічного героя Прометея, який приніс людям світло, жертвуючи собою  точно так само як в ті роки  багато людей пожертвували багато чим заради незалежності своєї держави. Також П. Курляк зазначив, що книга «Бурштинове сяйво», присвячується 460-річчю, яке Бурштин святкуватиме у вересні 2014 року.

На презентації книги були присутніми і активні учасники подій, про які автор розповідає у своїй книзі, працівники бібліотек міста, представники від Бурштинської міської ради  та Агенції місцевого економічного розвитку м. Бурштин, яка була координатором конкурсу «Місто своїми руками - 2013». На жаль. У зв’язку із тяжкою хворобою сам автор не зміг бути присутнім на презентації.

Проте, запрошені гості , активні громадські діячі того часу багато розповіли як про самого автора, так і про ті події, які описано в книзі, згадували цікаві історії зі свого життя, де вони боролися за свою незалежність і мріяли про світле майбутнє. Також гості підкреслили, що в книзі згадано багато діячів, борців, яких вже немає в живих але вони є увіковіченні автором у часописі.
 
Всі склали особливу подяку А. Міліченку і зауважили, що він повністю віддав себе на алтар тих подій, своє серце і душу віддав своїй справі. Закінчили презентацію словами, які, особливо актуальними і до сьогоднішній подій, які відбуваються в країні: «Нашій незалежності більше 20 років, тому любімо Україну в собі, а не себе в Україні!».
 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.