bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

За приховування Генплану міська рада Чернігова відповість у суді
20.01.2014

21 січня 2013 року у Жовтневому районному суді міста Луганська відбудеться розгляд судового позову громадської організації Східноукраїнський центр громадських ініціатив проти Чернігівської міської ради.

Причиною звернення до суду громадської організації стала відмова міської ради Чернігова надати для ознайомлення представникам Центру картографічної складової Генерального плану міста. Обґрунтовали таке своє рішення представники органу місцевого самоврядування наявністю на документі грифу «Для службового користування».

Інформаційний запит з проханням ознайомитися із головним містобудівним документом Чернігова до міської ради Східноукраїнський центр громадських ініціатив направив у рамках моніторингу доступності генеральних планів міст ще 4 роки тому. Протепо суті справу і досі розглянуто не було, аміська рада й досі не надала доступ до запитуваного документу.

Розгляд справи відбудеться в Жовтневому районному суді міста Луганська (м.Луганськ, вул. Херсонська, 46. Суддя: Татаринова О. А. Початок судового засідання о 09.00).

З відповідями міської ради у справі щодо оприлюднення Генерального плану Черніговаможна ознайомитися тут.

Східноукраїнський центр громадських ініціатив здійснює діяльність спрямовану на забезпечення доступності генпланів для громадян в рамках проекту «Фінальні кроки до відритих генпланів: експертна та адвокаційна підтримка дій органів влади щодо забезпечення доступності генпланів для громадян України» за підтримки Програми «Верховенство права»Міжнародного Фонду Відродження та в рамках проекту«Через моніторинг та адвокацію – до законних судових рішень у справах щодо доступу до публічної інформації» за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) та Міністерства закордонних справ Данії.

Контакти:

Східноукраїнський центр громадських ініціатив

https://www.facebook.com/totalaction.org.ua

тел. 0642 49 13 74.

e-mail: [email protected].

 

Контакти

  • Східноукраїнський центр громадських ініціатив

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.