bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Суди через 3 роки визнали, що Сімферопольська міська рада має відповідати на інформаційні запити
17.01.2014

Донецький апеляційний адміністративний суд визнав протиправним ненадання відповіді Сімферопольською міською радою на інформаційний запит Східноукраїнського центру громадських ініціатив. У своєму інформаційному запиті, надісланому у 2010 році громадська організація просила міську раду надати для ознайомлення графічну складову Генерального плану міста. Проте міська рада проігнорувала запит активістів і не надала жодної відповіді.

У відповідь Центр подав заяву до суду, звинувативши орган місцевого самоврядування у відмові в доступі до публічної інформації. У своєму позові активісти просили суд зобов’язати міську раду Сімферополя надати громадській організації для ознайомлення карти Генплану.

Розглядаючи позовну заяву Центру, Донецький адмінсуд вирішив вийти за межі позовних вимог громадських активістів. Орган правосуддя замість того, аби зобов’язати міську раду столиці Криму надати Генплан міста, зобов’язав орган місцевого самоврядування просто надати відповідь на інформаційний запит.

«Нам сподобалася ідея Донецького адмінсуду спонукати міську раду Сімферополя надати відповідь на інформаційний запит. Але додатково ми звернулися до Вищого адміністративного суду України із вимогою все-таки зобов’язати міську раду Сімферополя надати нам для ознайомлення графічну частину Генерального плану міста. На жаль, у Вищому адмінсуді вирішили підтримати рішення своїх донецьких колег»,- описує подальший хід подій Вадим Сабінін, юрист Східноукраїнського центру громадських ініціатив.

«Тепер ми чекаємо на відповідь Сімферопольської міської ради. Для виконання рішення суду ми вже подали заяву до судової виконавчої служби. Вірю, що тепер, коли діє Закон України «Про доступ до публічної інформації», сімферопольським чиновникам буде набагато складніше приховувати від громадян Генеральний план міста»,- коментує ситуацію Володимир Щербаченко, голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив.

 

Із відповідями міської ради та всіма постановами судів у справі щодо оприлюднення Генерального плану Сімферополя можна ознайомитися тут.

***

Східноукраїнський центр громадських ініціатив здійснює діяльність, спрямовану на забезпечення доступності генпланів для громадян в рамках проекту «Фінальні кроки до відритих генпланів: експертна та адвокаційна підтримка дій органів влади щодо забезпечення доступності генпланів для громадян України»за підтримки Програми «Верховенство права»Міжнародного Фонду Відродження та в рамках проекту«Через моніторинг та адвокацію – до законних судових рішень у справах щодо доступу до публічної інформації» за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) та Міністерства закордонних справ Данії.

 

Контакти

  • Східноукраїнський центр громадських ініціатив

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.