bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Інтернеті з’явився посібник про те, як отримати доступ до секретів генпланів
09.01.2014

Східноукраїнський центр громадських ініціатив розмістив в інтернет посібник «Генеральний план міста для громадянина».

На 70 сторінках автори книги простими словами розповідають читачам про те, що являє собою цей документ, який його зміст, і як він може вплинути на життя кожного члена міської громади.

Крім інформації про сам генплан у виданні можна прочитати і про складнощі, які можуть очікувати громадянина, що захоче отримати доступ до цього містобудівного документа. Книга містить поради і зразки правових документів, з допомогою яких містянин може подолати бюрократичні перешкоди та здобути генплан для ознайомлення.

Текст посібника супроводжують схеми та малюнки, які допомагають читачу знайомитися із плануванням розвитку міст та проблемою забезпечення доступності містобудівної документації.

«В останні півроку низка міністерств зняла гриф «Для службового користування» із великомасштабних карт та планів. На жаль, це не призвело до автоматичного розсекречення генпланів. У багатьох містах влада все ще приховує ці документи від громадян. Ми віримо, що цей посібник допоможе активним громадянам отримати доступу до генпланів і взяти під свій контроль дії чиновників і планування та забудову своїх міст», - говорить про ідею посібника його редактор, голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко.

Посібник буде цікавим представникам профільних громадських організацій, органів державної влади та місцевого самоврядування, спеціалістам у сфері планування розвитку територій, журналістам і всім тим, хто цікавиться практичною реалізацією права на доступ громадян до публічної інформації.

Вихід видання у світ став можливим завдяки проекту «Через доступ до генпланів – до містобудування без корупції: мережа громадянської дії»,який реалізовувався Східноукраїнським центром громадських ініціатив запідтримки Програми «Верховенство права» Міжнародного Фонду Відродження.

Контакти:

Східноукраїнський центр громадських ініціатив

https://www.facebook.com/totalaction.org.ua

тел. 067 640 94 40

e-mail: [email protected]

 

Контакти

  • Східноукраїнський центр громадських ініціатив
  • [email protected]
  • 067 640 94 40

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.