bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Зробили своїми руками або здійснення мрій у Бурштині
08.01.2014

100 тис. грн - ціна здійснення мрій мешканців Бурштина. Саме стільки у 2013 році виділила компанія ДТЕК для фінансування проектів конкурсу “Місто своїми руками”, який проводився  в рамках Стратегії соціального партнерства.

 
Конкурс міні-проектів “Місто своїми руками” започатковано компанією ДТЕК у всіх містах своєї присутності. Його метою є показати мешканцям, що можна  не лише скаржитися на бездіяльність влади та  на відсутність проектів розвитку, а й самим брати безпосередню участь у процесах розбудови та розвитку рідного міста.
 
Унікальність конкурсу полягає в тому, що кошти на реалізацію запланованого проекту надавалися не лише громадським організаціям чи місцевим підприємствам, але й ініціативним групам, які готові були само організовуватися довкола тієї чи іншої проблеми. Максимальна сума одного проекту за правилами конкурсу не мала перевищувати 20 000 грн. Учасники конкурсу подавали в Агенцію місцевого економічного розвитку свої заявки встановленого зразка та іншу необхідну документацію. Попередньо кожен мав змогу отримати безкоштовну консультацію та відвідати семінар по написанню проектних заявок. Оскільки конкурс у 2013 році проводився вперше, всього було подано лише 7 проектних заявок, з яких відібрали 5, саме ці проекти вже частково реалізовано у 2013 року.
 
Першим проектом, який набрав найбільшу кількість балів став проект “Незнані сторінки Бурштина”, поданий Бурштинським осередком “Молода Просвіта”. Мета проекту  - друк публіцистичної книжки А. Міліченка “Бурштинове намисто”, тиражем 500 примірників. За словами автора - це книга про участь бурштинців у боротьбі за незалежність України. Запрошуємо усіх взяти участь у презентації книги, яка відбудеться у лютому 2014 року.
 
“Книга “Бурштинове сяйво”- це, певною мірою, коротко-часовий літопис становлення і будівництва Української держави нашими бурштинцями. Це невидима спіраль, яка з’єднує буремні важкі 90-і зі сьогоденням та святковим ювілеєм - 460-річчям міста Бурштина, - розповідає міський голова Петро Курляк.
 
Другим у рейтингу  став проект “Освітлення льодової арени”. Відсутність світлових опор значно ускладнювало проведення подальших робіт по будівництву катка. Саме тому, мешканці вул. Коновальця організували ініціативну групу та подали проект, завдяки якому тепер навколо зимового катка встановлено 15 стовпів та підключено 30 світильників. Тепер, після запуску, кататися можна буде навіть ввечері. (читати більше про каток)
 
Наступні два проекти стосуються встановлення дитячих ігрових майданчиків. Вже весною маленьких бурштинців порадують цікаві гірки, каруселі, качелі у формі курчат і не тільки. Один із таких комплексів відкриється  по вул. Стуса, 9, про що подбали самі жителі будинку, подавши заявку. Інший комплекс дитячого майданчика, проект на який подала ГО “Жінки для майбутнього” встановлять у місцевому парку. Наразі майданчики зберігаються в КП “Житловик”.
 
Останній, п’ятий проект, який було підтримано у 2013 році - “Розвиток велокультури у м. Бурштин”, який запропонував місцевий велоклуб “BostonBike”. На даному етапі вже встановлено дві велосипедних парковки - біля Бурштинської міської ради та біля ТЦ “Колібріс”, ще 6 буде встановлено весною. Також, завдяки цьому проекту, придбано інвентар для проведення велозмагань та багато цікавих сувенірів з велосипедною тематикою для активних любителів велосипедних прогулянок.
 
У 2014 році бюджет конкурсу “Місто своїми руками” збільшився до 150 000 грн., крім цього, м. Бурштин отримало Сертифікат від компанії ДТЕК на додаткове фінансування у сумі 100 000 грн. Отже, у 2014 році у нас є 250 000 грн. для того, щоб здійснювати
мрії бурштинців. Не будьте байдужими до проблем рідного міста, не чекайте, що за Вас все зроблять інші, ініціатива - винагороджується!
 
Оголошення конкурсу “Місто своїми руками-2014” вже незабаром, слідкуйте за нашими новинами.

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.