bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Майбутній центр розвитку туризму – Бурштин!
27.12.2013

 
Стратегію розвитку туризму міста Бурштин розроблено в рамках реалізації проекту «Розробка та реалізація програми туризму, створення місцевих туристичних продуктів» в рамках Стратегії соціального партнерства компанії ДТЕК та м. Бурштин на 2012-2015 роки. Стратегія розроблена з метою підвищення ефективності соціальних інвестицій компанії та створення умов для довгострокового сталого розвитку міста Бурштин. В 2013 на цей проект направлено 40 тис. грн.
 
Актуальність розробки стратегії розвитку туризму в місті Бурштин виникає з необхідності виведення міста з тіні ТЕС, забезпечення можливості отримання додаткових доходів місцевого бюджету і підвищення добробуту жителів міста від туризму.
 
Провівши дослідження, експерт визначив туристичні продукти відповідно до туристичного потенціалу міста, які відповідатимуть очікуванням туристів та мешканців міста.
 
«Я провів один день в місті Бурштин, ознайомився з містом з точки зору мандрівника, пізнаючи його через призму своїх очікувань і потреб. Це дало мені можливість отримати необхідні відомості щодо фактичного стану туристичної привабливості міста і перспективи його розвитку», - розповідає Богдан Самойленко, автор Стратегії розвитку туризму в місті Бурштин.
Декілька туристичних продуктів, запропонованих Богданом Самойленко, які нададуть місту унікальності, а також сприятимуть його конкурентоспроможності на ринку:
 
1) Реконструкція битви під містом Бурштин.
Реалізація даної ідеї набуває актуальності у зв’язку з тим, що битва під містом Бурштин у смт. Мартинів, яка відбулась 6 жовтня 1629 році відіграє важливе історичне значення як для українського так і для польського народу. Битва була переможною, вона відбулась під проводом С. Хмєлєцкого – воєначальника польських коронних військ та Г. Чорного – козацького гетьмана.
Пропоную організувати реконструкцію битви під містом Бурштин у історичну дату – 6 жовтня. Реконструкція битви буде базуватися на відображені реальних подій того часу, під час даного заходу необхідно залучити акторів, жителів міста, а також представлення «кухні» того часу.
 
2) Бурштин «Non Stop»
Організувати в паркових зонах міста, у заповіднику «Касова гора» щоденні спортивні заняття різними видами спорту, наприклад, його, біг, пілатес, відкриті заняття зі східних єдиноборств та карате-до, створити мережу бігових доріжок  тощо.
 
3) Мистецька акція «Дорогами сучасного мистецтва»
Дана ідея спрямована на популяризацію сучасного мистецтва. В визначених місцях будуть розміщені графітті, створена «Галерея сучасного мистецтва». Так, творчі люди, переважно молодь зможуть виразити свої емоції на малюнку у чітко визначеному місці. В галереї сучасного мистецтва будуть відбуватись презентації і виставки художників.
 
4) Фестиваль пива.
Проводячи дослідження виявлено факт, що у місті Бурштин існувала броварня. Пропоную на знак пошани по пивоварінню «Фестиваль пива». На фестивалі пропоную здійснювати продаж та частування різних сортів пива, головне виробників стародавньої Галичини. А також побудова броварні в Бурштині, відновлення традицій пивоваріння.
 
5) Морський трамвай
Відродження «морського трамваю» є досить актуальним. Він може бути виконаний як у сучасному так і у середньовічному стилі і проводити подорож навколо водосховища.
 
6) Парк кохання
Парк кохання, основою для якого може слугувати один із скверів міста. По колу парку пропоную розмістити тематичні лавочки:
  1.  «Лавочка кохання» - звичайна лавочка, частини якої сходяться до центру під кутом;

  2.  «Лавочка розлуки» - звичайна лавочка, частини якої розходяться від центру під кутами;

  3.  «Лавочка примирення» - розсувна лавочка ( спочатку бачимо місце лише для однієї особи і у разі прощення можливим є розсунення іншої частини так, щоб умістився інший);

  4.  «Ти мій янгол!» - лавочка-стільчик (місце для однієї особи, на ручках стільчика розміщено скульптури янголів). 

Після затвердження Стратегії на сесії міської ради міста Бурштина всі туристичні продукти будуть впроваджені в період 2014-2020 рр.
 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.