bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фіналістка міжнародного конкурсу “Eco Picture Diary” Ксенія Назар’єва привезла нагороду з Парижу
24.12.2013

Наприкінці вересня Компанія Panasonic та Фонд Братів Кличків визначились з переможцями всеукраїнського екологічного конкурсу «ЕКО ІДЕЇ – 2013». У віковій категорії 12 – 15 років кращою стала робота Ксенії Назар’євої з м.Суми. 

Саме Ксенія стала однією з шести фіналістів серед переможців національних конкурсів і представила нашу країну в Парижі на урочистій церемонії нагородження. Переможцем міжнародного конкурсу став представник Угорщини Адам Ріба. За свою роботу наша Ксенія отримала нагороду «Найкращий креатив».

«Це були прекрасні 4 дні! За цей час я отримала стільки емоцій і досвіду, скільки не отримую за 4 місяці в навчальному році. Конкурс «Еко ідеї» - це прекрасна можливість заявити про себе, зробити світ кращим і познайомитись з новими людьми, яким не байдужі проблеми суспільства. Особливо цікаво було спілкуватися з людьми з усього світу, вони всі дуже різні і дуже доброзичливі – тепер у мене є друзі навіть з Нової Зеландії та Азербайджану. Церемонія нагородження в ЮНЕСКО була неймовірною! Париж - красиве і надихаюче місто. Дуже сумую за цією атмосферою, і кожному хотілося б побажати відчути щось подібне!», - відмітила Ксенія. 

Ксенія розповіла, що в проекті її зацікавила можливість поєднання творчості та власних думок щодо вирішення актуальних екологічних проблем. І для того, щоб покращити екологічну ситуацію не обов’язково витрачати багато грошей. Дівчина навела приклад, як мешканці Стокгольму за 50 років очистили своє місто від бруду власними силами. Населення пересувється на екологічному транспорті або на велосипедах. Також налагоджена система переробки сміття. 25% всієї використаної енегрії - енегргія вітру, сонця та інших альтернативних джерел.

Четвертий рік поспіль діти з усієї України мають змогу долучитись  до масштабного екологічного соціального проекту «ЕКО ІДЕЇ», організаторами якого є Компанія Panasonic та Фонд Братів Кличків. Його учасники заповнюють спеціальні щоденники, де описують та  ілюструють свої екологічні  ідеї. Метою цього конкурсу є виховання у дітей дбайливого  ставлення до природи, популяризація екологічної культури та  розвиток відчуття причетності до вирішення екологічних   проблем. Переможці національного етапу конкурсу щороку представляють Україну на міжнародному змаганні “Eco Picture Diary”.

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.