bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У дитячих садках міста Луцька будуть діяти творчі школи
23.12.2013

Щоб дати дітям можливість займатися художньою творчістю у дитячих садках з вересня 2013 року у Луцьку реалізовується програма «Суспільство втілення дитячих мрій». Як кажуть у благодійному фонді «Фундації суспільних інновацій», який виступає адміністратором програми, таку назву для програми обрали аби звернути увагу на те, що дітям потрібна підтримка і кожен, хто має можливість якимось чином сприяти щасливому і пізнавальному дитинству, повинен проявити свою соціальну відповідальність й внести свою лепту, аби дитячі мрії втілювались.

Соціальну ініціативу для підтримки дитячої творчості виявив луцький підприємець В’ячеслав Теліцин, який і є автором вищезазначеної програми. Управління освіти Луцької міської ради та громадські організації міста долучилися до реалізації програми і спільно оголосили конкурс для батьківських комітетів дошкільних навчальних закладів на створення дитячих творчих шкіл. У Луцьку діє 40 дошкільних навчальних закладів, кожен з яких мав можливість взяти участь у конкурсі на створення центрів дитячої творчості в рамках даної програми, причому напрямок творчих шкіл обирали самі батьки.

Переможців конкурсу оголосили та на прес-конференції, яка відбулася 17 грудня 2013 року. Ними стали чотири дитячі садки міста (ДНЗ №8 «Джерельце», ДНЗ №9 «Чарівник», ДНЗ №11 «Золота рибка»,а також ДНЗ №7 «Леліта»), а також дві групи з Палацу учнівської молоді міста Луцька.

Захід відвідали начальник управління освіти Луцької міської ради – Олег Гребенюк, Президент Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив Петро Лавринюк, автор і ініціатор Програми «Суспільство втілення дитячих мрій» В’ячеслав Теліцин, керівник проекту «Суспільство втілення дитячих мрій» Людмила Самчук, голови батьківських комітетів ДНЗ міста Луцька, представники адміністрацій ДНЗ міста Луцька, представники громадських організацій, ЗМІ.

«Розвиток творчих здібностей необхідний для кожної дитини і розпочинати його потрібно змалку. Батьки не завжди мають час і можливість займатися зі своїми дітьми, тому ідеальне місце для того, щоб прививати дітям любов до прекрасного і базові знання, вміння та навички прикладного мистецтва – дитячі садки. Проте, нажаль, через обмеженість бюджетів, для багатьох дитсадків творчі гуртки – це розкіш і вони не мають фінансової можливості забезпечувати їхню діяльність. Тому такі соціальні ініціативи бізнесу для підтримки дитячої творчості сьогодні мають велике значення і можуть слугувати прикладом для наслідування,» - зазначив у вступній промові Петро Лавринюк, Президент Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив.

А сам автор програми «Суспільство втілення дитячих мрій» – В’ячеслав Теліцин пообіцяв і надалі рухатись у напрямку підтримки дитячої творчості:

«Закінчення конкурсу не означає, що програма «Суспільство втілення дитячих мрій» згортається. В наступному році я й надалі сприятиму розвитку творчого потенціалу дітей та підтримуватиму ініціативи батьків і навчальних закладів у цьому питанні. Наразі ми напрацьовуємо нові напрямки роботи, які презентуємо згодом. Будемо раді отримати варіанти і пропозиції  співпраці від батьківських комітетів та адміністрацій садочків щодо створення умов для творчого розвитку дітей і забезпечення їхнього змістовного дозвілля».

 

Під час прес-конференції ініціатор програми В’ячеслав Теліцин вручив головам батьківських комітетів зазначених ДНЗ сертифікати на отримання матеріального оснащення діяльності творчих шкіл. А сьогодні 19 грудня, на Свято Миколая, у ДНЗ № 9 «Чарівник» урочисто передали мольберти, фарби та інші необхідні для діяльності творчої школи матеріали. Інші дитсадки-переможці конкурсу отримають матеріали найближчим часом.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.