bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чиновники відбирають у дітей - біженців Центр інтеграції
18.12.2013

Благодійний фонд "РОКАДА" запрошує Вас на останнє дитяче свято до дня Святого Миколая, яке відбудеться 19 грудня 2013 року о 16-00 у приміщенні Інтеграційного центру для біженців (пр. Маяковського 18-б, дитсадок № 745) напередодні його закриття.

БФ РОКАДА змушений припинити роботу єдиного в Україні Інтеграційного центру для біженців у зв’язку з жорсткими вимогами Управління освіти Деснянської районної адміністрації міста Києва.

Протягом останніх 15 років Центр продовжував свою роботу завдяки підтримці Агентства ООН у справах біженців та Міжнародного фонду «Відродження». Загроза його існуванню виникла у 2010 році, коли Управління освіти Деснянської РДА відмовило БФ Рокада у подовженні дії договору оренди. У 2013 році Управління освіти звернулось з позовом до суду, вимагаючи від Фонду  залишити приміщення.

29 травня 2013 року під стінами Державної міграційної служби України відбулась мирна акція «Гідне дитинство для дітей біженців», в ході якої діти та  жінки-біженки просили не виселяти їх з Центру, який став для них другою домівкою. На жаль, Управління освіти не бажає йти на поступки і БФ РОКАДА змушений припинити роботу Центру.

Весь цей час двері Центру були відкриті для дітей біженців, їх батьків, друзів, однокласників, простих українців, представників держави всіх рангів, іноземних гостей і журналістів. За цей час тут  отримали психологічну, виховну та освітню підтримку сотні дітей біженців з 28 країн. На сьогодні  Благодійний фонд «Рокада» опікується 253 дітьми з таких країн, як Афганістан, Демократична Республіка Конго, Конго Браззавіль, Узбекистан,  Еритрея, Ефіопія, Ірак, Іран, Киргизстан, Кот д’Івуар, Пакистан, Палестина, Російська Федерація, Сирія, Сомалі, Судан, Уганда, Шрі-Ланка, Ангола, Вірменія, Азербайджан, Камерун, Сьєрра-Леоне, Бурунді, Таджикистан, Гвінея, Єгипет та Руанда.

Діти вивчали мову, інтегрувалися і стали активними членами українського суспільства. У Центрі було організовано безліч тренінгів, зустрічей, свят, екскурсій та інших заходів, які допомогли біженцям краще дізнатися про українську культуру і традиції, а українцям - зрозуміти, хто такі біженці. Завдяки тісному спілкуванню і постійній роз’яснювальної роботи з українцями, ми досягли чималих успіхів для поліпшення толерантності в українському суспільстві.

За докладнішою інформацією звертайтеся до:

Наталії Гуржій, [email protected], (044) 501 56 96

Олени Барчук,  [email protected], 063 529 26 58

Метою проекту «Діти-біженців – наші діти: забезпечення освітніх послуг та соціального захисту в час кризи» є надання додаткових освітніх і соціальних послуг та проведення культурницьких заходів для дітей-біженців та їх батьків на базі Інтеграційного центру біженців у м. Києві. Проект здійснюється  Благодійним фондом «Рокада»  за підтримки Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду “Відродження”. Детальніше про програму на сайті

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.