bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Залучення ресурсів для добрих справ церкви
16.12.2013

10 грудня 2013 року понад 150 священників Бучацької Єпархії Української Греко-Католицької церкви у м. Чортків Тернопільської області здобули знання з основ фандрейзингу завдяки навчанню проведеному Фундацією імені князів-благодійників Острозьких.

Головними висновками, які зробило духовенство є:
1. Залучення ресурсів можливе лише тоді, коли йдеться про необхідні ресурси для вирішення проблеми чи забезпечення потреби громади.
2. Щоб залучати ресурси та кошти – потрібно мати відповідального за залучення (головним ресурсом завжди є «Люди»). Адже якщо немає відповідального за залучення -  то не буде необхідного ресурсу.
3. Існує 5 видів ресурсів. І залучати слід ресурси, яким можуть легко поділитися наші фінансові партнери. Гроші ж є останнім із ресурсів, які є не найбільш потрібними для творення добрих справ.
4. Поняття «Благодійник», «Філантроп», «Меценат», «Донор», «Спонсор» є мотивами і потребують різних інструментів співпраці з людьми наділеними цими мотивами.
5. Головне правило фандрейзингу: «Не май сто рублів, а май сто друзів».
6. Перша пожертва приходить між 7 і 11 зверненням до однієї і тієї ж людини.
7. Щоб отримати більше грошей слід знати: яким чином відбувається кругообіг грошей в державі.

Окрім навчання експерт з фандрейзингу Руслан Краплич надав Єпархіальній комісії з питань молоді консультації щодо створення фандрейзингового плану на 2014 рік, який покликаний забезпечити ресурсами усі головні події та поточну діяльність комісії, участь у якій візьме понад 1500 молодих людей, які відвідують понад 250 парафій Української Греко-Католицької церкви.  

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.