bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Луцьку вийшла друком “Ґендерна абетка для українських медіа”
12.12.2013

У Міжнародний день прав людини громадські діячки Волинського прес-клубу та Гендерного центру презентували посібник для медій із питань рівності прав жінок і чоловіків у суспільстві.

Як зазначено в анотації, у посібнику розкриті основні поняття, які допоможуть уникнути стереотипних, сексистських штампів і норм під час підготовки інформаційних і журналістських матеріалів. ”Цей посібник – не перший в Україні з ґендерної тематики, однак він оригінальний і за структурою, і за наповненням”, – наголосила координатор Волинського прес-клубу Богдана Стельмах.

У виданні розкриваються поняття ґендерного аналізу, ґендерного бюджетування, сексизму, розглядаються питання візуалізації даних, “чоловічих” і “жіночих” проблем, подано статті із вітчизняного та європейського законодавства, перелік інституцій, які займаються вивченням ґендерної проблематики, тощо. Також у посібнику міститься тест на визначення рівня присутності фемінних і маскулінних рис у кожної людини, які певною мірою впливають на вибір професії, стосунки між людьми, тощо.

За словами голови ВОГО “Гендерний центр” Оксани Ярош, видання стане в нагоді не тільки журналістам, але й PR-менеджерам, керівникам прес-служб, громадським діячам і волонтерам, адже авторський колектив доклав чимало зусиль, аби зробити посібник максимально інформативним і максимально зрозумілим для цільової аудиторії.

Посібник буде поширений насамперед серед волинських засобів масової комунікації, а також - медіа-організацій України. 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.