bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Влада та громадськість об’єдналися для покращення якості пасажирських перевезень
11.12.2013

Проблема якісного транспортного обслуговування, перевезення пасажирів на міських, міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування є надзвичайно актуальною. 68% мешканців міст та сіл регулярно користуються громадським транспортом. Однак, культура, комфорт і безпека пасажирів, нажаль, залишаються на доволі низькому рівні.

З метою підвищення рівня культури, комфорту та безпеки пасажирських перевезень на міських, міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування у Волинській області громадські активісти ініціювали розробку «Кодексу водія на міських, міжміських (внутрішньообласних) і приміських автобусних маршрутах загального користування». Головна мета прийняття такого Кодексу - покращити якість надання пасажирських перевезень загального користування. Однак, досягти цього можна лише за умови взаємодії, консолідації зусиль всіх зацікавлених сторін: обласної та міських влад, громадськості, перевізників, самих водіїв. З цією метою, Волинським Інститутом Права у 2013 році реалізується проект «Створення умов для ефективної участі громадян у виробленні місцевої політики та посилення впливу громадськості у сфері транспортного обслуговування». 

У листопаді 2013 року в містах обласного значення: Ковель, Володимир-Волинський та Нововолинськ відбулись зустрічі у форматі фокус-груп. Завданням зустрічей було всебічне вивчення проблеми та напрацювань змін, що здатні вплинути на покращення ситуації у сфері пасажирських перевезень, а саме - можливість розробки та впровадження «Кодексу водія міських, міжміських (внутрішньообласних) і приміських автобусних маршрутах загального користування». Відповідні фокус-групи у цей період забезпечили збір інформації й думок зацікавлених осіб щодо ситуації, яка складається із якістю пасажирських перевезень. Приємним у цьому випадку є готовність самих перевізників до впровадження та виконання вимог, які напрацьовувались в процесі зустрічі.   

У разі затвердження Кодексу поведінка водіїв відносно пасажирів та інших учасників дорожньо-транспортного руху відповідатиме нормам і правилам перевезення пасажирів. Запрошуємо кожного не залишатись байдужими та висловити власне бачення структури та норм документу.

Довідково: Проект «Створення умов для ефективної участі громадян у виробленні місцевої політики та посилення впливу громадськості у сфері транспортного обслуговування» став переможцем конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями та творчими спілками, що оголошувався Волинською обласною державною адміністрацією в межах реалізації Програми сприяння розвитку громадянського суспільства у Волинській області на 2013-2015 роки.

 

Контакти

  • Прес-служба

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.