bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Об’єднатись заради майбутнього
11.12.2013

…а також заради співпраці та взаємопідтримки в боротьбі за свої права. Саме так коментує представник громадської організації «Спілка човнярів Київщини» Віктор Зозуля домовленість з Саратовськими колегами, щодо створення Міжнародної організації човнярів та яхтсменів. «Так склалося, що в наших країнах ми стикаємось з дуже схожими проблемами.» – пояснює він – «В першу чергу, я маю на увазі відсутність розуміння і захисту зі сторони влади. Капітал олігархів знищує нашу інфраструктуру, яку човнярі і яхтсмени власноруч створювали десятиліттями. Тільки разом ми можемо протистояти чиновникам і бізнесменам, котрі хочуть позбавити нас того, що належить нам по праву».

В обох державах закриваються човнярські стоянки, яхт-клуби, пляжі, відбираються цінні прибережні землі під забудову для «певної» категорії населення. В той же час жодних альтернатив влада не пропонує. Прості, звичайні люди залишаються, подекуди, без щонайменшої можливості доступу до водойми, вкотре спостерігаючи як порушують їх конституційні права, зокрема право на відпочинок.

Статус міжнародної організації, за словами Анатолія Дроздова, представника Саратовської організації човнярів, в першу чергу допоможе уникнути бюрократичних відмовок і перенаправлень документів та запитів з однієї інстанції в іншу. Це дозволить пришвидшити, а в деяких випадках і забезпечити вирішення тих питань, які наразі залишаються риторичними.

На цей час в організації об’єднуються власники човнів та яхтсмени України та Росії. Ведуться переговори і з іншими країнами, тож є сподівання, що невдовзі організація збагатиться підтримкою всіх тих держав, метою яких є збереження довкілля, екологічне виховання та культура людей, тобто все те, що сприяє розвитку фізично, духовно і морально здорової нації.

«Адекватна співпраця піде на користь усім – стверджують організатори. Саме тому ми повинні посилити взаємовідносини з сусідами як зі сходу так і з заходу». Щодо країн заходу, то результати, досягнуті в ході реформ у них уже сьогодні є очевидними. Ми маємо можливість багато чому навчитись, оцінивши їх досвід лояльного ставлення до природи та правових взаємовідносин між владою, громадянами, бізнесструктурами та природоохоронними організаціями. А навчаючись у повазі один до одного та навколишнього середовища, об’єднавшись у взаємній підтримці, ми впевнено підемо у майбутнє, бо майбутнє може бути лише у здорової нації, у чистій, здоровій країні.

Активна громада українських та російських човнярів та яхтсменів ініціює та закликає людей до об’єднання не за політичними або географічними принципами, а згуртуватись навколо загальнолюдських цінностей рівноправності, свободи та збереження довкілля для себе і свої нащадків.

 

Контакти

  • Зозуля Віктор
  • 063 441-25-66

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.