bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Руки вгору!» за права людини
10.12.2013

Студенти професійно-технічних закладів освіти та шкіл Дніпропетровської області дали своє визначення поняттю «права людини» у творчій формі на кольорових відбитках рук.

Ця експозиція створена на основі тверджень та особистих вражень учасників Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, що проходив 02-06 грудня в Дніпропетровській області за підтримки ДОМГО «МІКС» . Молодь Дніпропетровська, Дніпродзержинська, Орджонікідзе та Марганця цими днями дивились правозахисні фільми, грала в інтерактивні ігри та обговорювала проблеми захисту прав людини в Україні та світі.

Фестиваль об’єднав молодих людей з різних міст нашої області та став платформою для обговорення серйозних тем в цікаво-пізнавальній формі. Права людини – це абстракція, до якої можна було доторкнутися, погратися та посперечатися.

«Результати фестивалю – наглядні. Визначення прав людини, дані студентами та школярами, - не знайдеш в енциклопедіях та словниках. Ці твердження – їх власне бачення реалій сьогодення з усіма проблемами та перспективами для молоді »,  – прокоментувала координатор фестивалю в Дніпропетровській області Катерина Зезюліна.

 

«Права людини – це певні можливості людини, котрі необхідні для її існування та розвитку.»

«Права людини – це право на якісну освіту та достойне життя.»

«Права людини – це право на захист не залежно від твоєї національності та поглядів.»

 

Усього експозиція налічує близько 50 визначень прав людини. Роботи виконані як звичайною кульковою ручкою так і в стилі петриківського розпис у.

Побачити виставку можна протягом тижня в приміщенні Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки, вул. К.Маркса, 18,  2-й поверх.

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.