bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Адміністративні послуги через пошту: це рішення не працює
09.12.2013

З 1 листопада 2013 р. громадяни України можуть одержувати адміністративні послуги через будь-яке відділення “Укрпошти”. Це популярні серед населення послуги. Наприклад: оформлення житлових субсидій; призначення державної допомоги при народженні дитини; видача довідки з єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців; державна реєстрація юридичної особи; призначення державної соціальної допомоги, у зв’язку з витратами на похорон; виплата компенсації на придбання твердого палива й зрідженого газу. Усього можна одержати через пошту 30 адміністративних послуг. Луганський обласний центр політичних та соціологічних досліджень “Політсоціум” реалізует проект: ”Дебюрократизація адміністративних послуг у Луганськії області: оцінка громадськості”. Фінансову підтримку проекту здійснює Міжнародний фонд ”Відродження”.

Робоча группа проекту перевірила можливість надання адміністративних послуг на відділеннях “Укрпошти” у містах Луганської області: Луганськ, Краснодон, Свердловськ, Стаханов, Рубіжне, а також у населених пунктах, які адміністративно входять у ці міста. За результатами дослідження встановлене: з 01.11.2013 р. по теперішній час, через поштові відділення цих міст не було зроблено ні однієї адміністративної послуги! При цьому, для поштових відділень надання адміністративних послуг фактично є тільки лише додатковим навантаженням до їхніх основних функцій. Не відповідають за реалізацію адміністративних послуг через пошту й органі місцевого самоврядування (центри надання адміністративних послуг). Але, у наданні адміністративних послуг через пошту дуже зацікавлені жителі невеликих населених пунктів. У таких селах і селищах проживає близько 20% населення Луганської області.

Робоча група проекту виробила рекомендації для органів місцевого самоврядування про механізм надання адміністративних послуг для населення через відділення “Укрпошти”. Ці рекомендації будуть обговорюватися на всіх публічних заходах, які будуть проведені за планом проекту.

Голова Луганського обласного центру політичних та соціологічних досліджень “Політсоціум” - Володимир Іванов.

 

Контакти

  • тел/факс (0642)52-81-31

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.