bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Компаніївці стартував 10 Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини DOCUDAYS UA
26.11.2013

25 листопада для всіх мешканців Компаніївського району Кіровоградської області відбулася знакова подія - вперше в історії району стартував 10 Мандрівний DOCUDAYS UA.

На відкритті фестивалю компаніївці переглянули та обговорили фільм режисера Сергія Буковського«Завтра свято», якийпоклав початок новій, критичній хвилі українського неігрового кіно. Глядачі не залишилися байдужими до героїнь фільму - радянських жінок-робітниць, чий соціальний статус позбавляє їх будь-яких життєвих перспектив. В обговоренні взяв участь і заступник голови Компаніївської районної державної адміністрації Дубров І.В., який зазначив, що забезпечення прав людини є одним із пріоритетних завдань державної влади.

При центральній районній бібліотеці працювала «Жива бібліотека», яка складалася із «книг», щодо яких є упереджене ставлення в суспільстві. Важливо, що найбільшу активність у спілкуванні з «живою книгою» виявила молодь. Учасники відмітили, що їхнє ставлення до наркозалежних, віл-інфікованих, засуджених змінилося на краще. Вони зрозуміли цих людей і зробили для себе висновок: не варто витрачати своє життя на сумнівні задоволення. Одна дівчина зазначила: «У мене ще не було такого відвертого, щирого співрозмовника».

А в районній бібліотеці для дітей компаніївці отримали безкоштовні юридичні консультації з питань сімейного насилля, проявів дискримінації, захисту прав людей з обмеженими можливостями та прав учнів та студентів.

26 листопада 0 16.00 відбудеться показ та обговорення документального фільму «…Нехай життя наше в інших триває» (реж. Ґеорґій Молодцов) у центральній районній бібліотеці. 

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.