bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Нові можливості для молоді Рівненщини
22.11.2013

Директор Рівненської обласної бібліотеки для молоді Марія Тарасівна Вербець виступила з вітальним словом, у якому зазначила, що Центр має за мету поліпшити доступ громадян, в першу чергу молодих читачів, до інформації, навчити їх користуватися новітніми технологіями, перетворити молодіжну бібліотеку на громадський центр спілкування та комунікації. Завдяки перемозі в конкурсі Програми «Бібліоміст» по організації нових бібліотечних послуг з використанням можливостей інтернету бібліотека отримала 7 ПК з програмним забезпеченням, відеокамери, навушники з мікрофонами, а також багатофункціональний пристрій, що поєднує принтер, сканер і копір одночасно,− зазначила директор бібліотеки Марія Вербець.

Партнерами в реалізації проекту виступили: управління культури і туризму обласної державної адміністрації, управління у справах сім’ї, молоді та спорту Рівненського міськвиконкому, Рівненський коледж економіки та бізнесу, Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка», представники яких були запрошені на урочистості з нагоди відкриття центру.

Ведуча церемонії відкриття Ольга Колнооченко, молодий фахівець, переможець конкурсу «Сучасний бібліотекар», наголосила, що для відвідувачів Центру з’явиться безліч нових можливостей. Надаватиметься консультаційна допомога у реєстрації електронної скриньки, облікового запису у соціальних мережах, буде здійснюватися інформаційна підтримка вступної кампанії до вищих навчальних закладів. Відтепер відвідувачі зможуть користуватися електронними картами для визначення маршруту туристичних поїздок та вибору місця проживання, бронювання проїзних білетів на різні види транспорту, здійснювати різноманітні платежі та покупки в режимі онлайн, а ще з’явиться можливість спілкуватися з друзями та рідними через мережу інтернет.

Крім цього, планується проведення занять та тренінгів для цільових груп користувачів. Зокрема, будуть організовані навчання для безробітної молоді щодо пошуку роботи за допомогою ресурсів та сервісів інтернету, а учасники підліткових клубів отримають навички по створенню віртуальної презентації власної творчості. Студенти розроблятимуть туристичні маршрути Рівненщини, використовуючи набуті навички з технології QR-кодування.

Заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Володимирович Губанов відзначив, що відкриття Центру вільного доступу до інтернету при молодіжній книгозбірні сприятиме підвищенню інформаційної культури місцевої громади через надання бібліотечними працівниками нових послуг з використанням комп’ютерної техніки, підвищить імідж бібліотеки не тільки як традиційного сховища різноманітних документів, але як і потужного центру сучасних інформаційних ресурсів доступних для населення.

Начальник управління культури та туризму Рівненської обласної державної адміністрації Ярослав Миколайович Мельник повідомив, що Рівненщина – серед областей-лідерів за участю в програмі «Бібліоміст». Так, за результатами конкурсів цієї програми, комп’ютерне обладнання отримали понад 100 місцевих книгозбірень. 

Директор Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки, голова Рівненського обласного відділення Української бібліотечної асоціації Валентина Петрівна Ярощук привітала бібліотеку для молоді із важливим здобутком колективу – відкриттям Центру і розповіла про програму «Бібліоміст», яка покликана поліпшити доступ населення України до інформації та навчити користуватися новітніми технологіями, перетворивши бібліотеки на сучасні громадські центри.

Регіональний представник Програми «Бібліоміст» Оксана Краплич зазначила, що до кінця 2013 р. понад 1900 публічних бібліотек України буде обладнано комп’ютерами з доступом до інтернету і поздоровила бібліотеку для молоді з перемогою у IV раунді конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг з використанням можливостей інтернету», що є результатом успішної роботи всього колективу.

   Голова правління Рівненського обласного об’єднання громадян «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» Лариса Гунько подякувала бібліотеці за партнерство у реалізації навчання такої вразливої соціальної групи населення як безробітна молодь у пошуку роботи та розвитку можливостей для самоосвіти за допомогою ресурсів інтернет.

Всі присутні на церемонії мали можливість насолоджуватися прекрасним звучанням саксофону у виконанні талановитого музиканта та віртуоза Євгена Самусенко і переглянути книжкову інсталяцію «Книга & Комп’ютер», яка створена креативними молодими працівниками в холі бібліотеки.

Фотозвіт про відкриття Центру вільного доступу до інтернету в Рівненській обласній бібліотеці для молоді можна подивитися на сайті бібліотеки (http://yunilibr.rv.ua/) та на сторінці бібліотеки в соціальній мережі «Вконтакте» (http://vk.com/yunilibr)

 

********************************************************************************

«Бібліоміст» – це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства культури і туризму України, Української бібліотечної асоціації. На підтримку програми в Україні Фундація Білла і Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 млн. доларів США.

Контакти:

керівник центру – Мельник Володимир Ярославович;

тел. (0362) 63-80-59;

(0362) 23-41-83;

моб. (093) 699-92-28;

(096) 416- 28-91

e-mail: [email protected]

 

Контакти

  • (0362) 63-80-59
  • (0362) 23-41-83
  • (093) 699-92-28
  • (096) 416- 28-91
  • e-mail: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.