bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Електронне урядування впроваджується у Комсомольську
29.10.2013

Використання інформаційних технологій у повсякденному житті - одна з прикмет нашого часу. Оплата за телефон чи комунальні послуги через платіжні термінали, Інтернет-банкінг, купівля товарів та послуги через Інтернет - все це міцно увійшло в наше життя. Бізнес активно використовує інформаційні технології, і зокрема мережу Інтернет, у роботі зі своїми клієнтами.

Уряд України, приєднуючись до даної ініціативи, взяв на себе зобов’язання вирішити такі завдання як посилення партнерської взаємодії органів виконавчої влади та інститутів громадянського суспільства, забезпечення доступу до публічної інформації, протидія корупції, забезпечення належного управління шляхом підвищення якості надання адміністративних послуг та впровадження електронного управління.

Детальні кроки щодо вирішення цих завдань описані в Плані дій, затвердженому Кабінетом Міністрів України від 5 квітня 2012р. Одним з пунктів плану є впровадження ініціативи “Публічні бібліотеки - мости до електронного урядування”. Основна мета ініціативи - використання потенціалу сучасних бібліотек для забезпечення вільного доступу громадян до послуг електронного уряду та офіційної інформації, більш активне залучення громадян до процесів державного управління. Під сучасними розуміються бібліотеки оснащені комп’ютерами і мають своїм читачам безкоштовний доступ до Інтернету.

Аналітичний центр «Бюро економічних та соціальних досліджень» спільно з Центральною публічною міською бібліотекою 24 жовтня провели семінар – тренінг «Електронне урядування», реалізовуючи ініціативу «Партнерство «Відкритий Уряд» у рамках проекту «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування». Учасникам безкоштовного семінару – тренінгу було запропоновано обговорити напрямки впровадження Ініціативи та отримати практичні навички користування послугами е-врядування. На семінарі були присутні бібліотекарі, представники освіти та місцевого самоврядування. 

Про напрямки впровадження «Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» розповів Вадим Штефан, керівник проекту. Більш детально та наочно з електронним урядуванням та електронними послугами слухачів познайомила Микитенко Надія, тренер Полтавської обласної наукової бібліотеки ім. Котляревського. Ми дякуємо нашим гостям - полтавчанам за такий цікавий і корисний тренінг! І сподіваємося на подальшу співпрацю.

Вадим Штефан, керівник проекту та Микитенко Надія, тренер

Хочеться сподіватися, що завдяки використанню можливостей електронного уряду спілкування громадян з державою перестане віднімати так багато зайвих сил, зникне потенціал для корупційних дій, робота державних органів стане більш прозорою.

Контакти

  • http://lib-pub.blogspot.com

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.