bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Енергоефективні” оцінки в нових щоденниках
28.10.2013

Новий навчальний рік для бурштинських школярів розпочався з приємних подарунків від Європейського Союзу. В рамках проекту «Енергоефективні поліпшення у Бурштині» вони отримали пізнавальні шкільні щоденники.
 
Подаровані щоденники практично не відрізняються від тих, якими учні користувался до цього року, у них теж можна записувати розклад, домашнє завдання, отримувати оцінки. Але вони мають одну особливість – ці щоденники вчать заощаджувати енергію!
Агенція місцевого економічного розвитку м. Бурштин створена в рамках Стратегії соціальної партнерства з компанією ДТЕК, яка розробляла щоденник так, щоб кожного тижня учні могли дізнаватися цікаві факти про енергозбереження у світі загалом та у своєму місті зокрема, засвоювати нові звички, які повинні допомогти їм заощаджувати енергію, бережливо ставитися до природніх багатств, дбати про навколишнє середовище.
 
 
«Для того, щоб людина навчилася заощаджувати енергію, їй потрібно постійно про це нагадувати, а якщо говорити про дітей, то нагадувати потрібно у всіх можливих формах. Щоденник  - це така річ, яка «супроводжує» учнів і в школі, і вдома, тому це, мабуть, найкращий спосіб пояснити їм чому та навчити як заощаджувати. Ми намагалися вкласти у ці щоденники все – і цікаві факти, інформацію про місто, і потижневі звички, і, навіть, практичні завдання, які можна виконувати самостійно або, наприклад, на виховних заняттях» - розповідає заступник директора АМЕР м. БурштинОлена Кравчишин, яка відповідала за інформаційне наповнення щоденника. 
 
 
Вже близько двох місяців учні користуються новими щоденниками, вони вже знають чому потрібно вимикати світло, виходячи з кімнати, закручувати крани, приймати душ замість ванни, використовувати обидві сторони паперу, зрозуміли, що вода – це безцінний природній ресурс, який потрібно берегти, що потрібно використовувати менше упаковки, що краще замінити лампи на енергоефективні, дізналися коли був винайдений папір, як будувалася ДТЕК Буршинська ТЕС та багато чого іншого.
Учениця Бурштинської гімназії вважає: «Наші нові щоденники усім дуже сподобалися, цікаво читати інформацію, яка подається внизу сторінки, я раніше ніколи не замислювалася, що потрібно берегти світло, воду, менше використовувати пакетів, пластику, які засмічують нашу планету. Дуже цікавим було завдання проведення енергоаудиту споживання електроенергії вдома, ми виявили, що якщо справді щодня записувати показники, то привчаєш себе економити. Мені здається, що у нових щоденниках навіть оцінки стали кращими, «енергоефективними» ».
 
Ідейним натхненником розробки щоденників стало місто Новоград-Волинський, досвід якого вивчав Міжнародноий центр сприяння житловим і муніципальним реформам, який, власне, і координує реалізацію проекту ЄС у Бурштині.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.