bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дарування бібліотекам стає модним
24.10.2013

Понад 200 нових книг і журналів стануть у нагоді для широкого кола читачів: від студентів і добровольців до викладачів суспільних дисциплін і досвідчених менеджерів, а також громадських і політичних діячів. Переважна більшість книг, присвячені темі залучення ресурсів у соціальну та соціокультурну сферу, соціальному інвестуванню, соціальним проектам і програмам, які успішно реалізувалися в нашому регіоні і поширені в Україні, мобілізації та розвитку громад, менеджменту та соціальному маркетингу.

Провідний методист Рівненської обласної універсальної бібліотеки  Ірина Усович зазначила: «Наша бібліотека тісно співпрацює з Фундацією Острозьких понад 15 років поспіль. За цей час вже не раз бібліотеки області, і наша в тому числі,отримували у подарунок літературу, присвячену розвитку громадських ініціатив і громад. Тренери Фундації провели навчання з фандрейзингу, управління й адвокації кільком сотням працівників бібліотек. Завдяки їх консультаціям було підготовано і реалізовано десятки проектів підтриманих міжнародними донорами. Ми із задоволенням комплектуватимемо нові фонди подарованими книгами і журналами. Тим більше й тому, що ці видання побачили Світ у Рівному й звідси поширилися і стали популярними серед відомих  в Україні громадських, благодійних організацій, університетів та міжнародних донорів».

Директор Рівненського інституту Університету «Україна» .

Ольга Ладюк повідомила: « Між Фундацією Острозьких і очолюваним нею закладом вищої освіти діє багаторічна угода, за якою вже не одноразово студенти і викладачі вишу брали активну участь у спільних  благодійних кампаніях, які спрямовані на порятунок життя і здоров’я людей. За сприяння Фундації Острозьких і Центру «Правюс» кілька років тому було відкрито юридичну клініку «Про Боно» і  діючий нині волонтерський центр.  Співпраця буде продовжена й надалі і невдовзі за підтримки Фундації відбудеться цикл відкритих лекцій і тренінгів  з тем, яким присвячено більшість книг, що нині передаються для університетської бібліотеки. Книги та журнали будуть добрим доповненням до існуючих навчальних програм для підготовки фахівців в галузі: соціальної роботи, соціології, управління та фінансів» – відмітила пані  О. Ладюк, висловивши вдячність Фундації Острозьких.

Автор більшості книг випущених Фундацією Острозьких, співредактор журналу «Вісник благодійництва» - Руслан Краплич – короткорозповів про історії й передумови створення кількох книг, які передаються бібліотекам Фундацією Острозьких і редакцією журналу «Вісник благодійництва», повідомив, що незабаром буде поширено тираж нової книги, присвяченої питанням і методам адвокації, а також закликав громадські і благодійні організації й усіх громадян передавати у дар публічним й університетським бібліотекам свої домашні бібліотеки. «Яка користь громаді і суспільству від книг, які стоять на полиці й тішать нашу пихату велич?насправді величним вчинком є подарувати доступ до цінних книг людям, які шукають просвіти. Чи не так?» - звернувся із проханням-запитанням до громадян й інституцій громадянського суспільства Р. Краплич.  

Усі бажаючі можуть користуватися підбіркою видань  бібліотеки Фундації імені князів-благодійників Острозьких і журналу «Вісник благодійництва» звернувшись до   Рівненської обласної універсальної бібліотеки , або безпосередньо до Фундації Острозьких за адресою:        м. Рівне, вул. Короленка, 6

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.